Plovoucí nemocnice vyrazily na pomoc s bojem proti koronaviru

 Vojenství 
30. března 2020 14:07 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tyto plovoucí nemocnice vyplují na pomoc s bojem proti koronaviru US NAVY
Americké námořnictvo zveřejnilo informace o svých plovoucích nemocnicích USNS Mercy a Comfort, které budou nasazeny na západní i východní pobřeží, aby pomohly v boji proti koronavirové epidemii v USA.

Dvě nemocniční lodě amerického námořnictva jsou udržovány v nečinném stavu, ale nyní byly uvedeny do pohotovostního stavu. Obvykle na přípravu na nouzové nasazení potřebují asi pět dní.

Nemocnice na vodě

Po aktivaci se z každého 272 metry dlouhého plavidla stane plně vybavená nemocnice, která má k dispozici 1 000 nemocničních lůžek, jedenáct operačních sálů, 80 lůžek pro intenzivní péči a radiologickou výbavu. Na lodích se může ubytovat až 1 000 lékařů, zdravotních sester a provozního personálu, přičemž zdravotnický personál je rekrutován ze stávajících námořních nemocnic.

Obě lodě byly postaveny v 80. letech 20. století a jejich cílem je poskytovat lékařské služby během velkých válek a přírodních katastrof. Každá je postavena na trupu vysloužilého tankeru třídy San Clemente.

Lodě už jsou na cestě

USNS Mercy opustila svůj domovský přístav v San Diegu v Kalifornii 23. března a je už na cestě do oblasti Los Angeles. Nemocniční loď se nebude aktivně starat o lidi s diagnózou koronaviru, ale soustředí se na trauma a další případy péče, což nemocnicím na pevnině umožní soustředit svou pozornost na boj s pandemií.

Sesterská loď USNS Comfort kotví v Norfolku ve Virginii a v následujících týdnech zamíří do New Yorku. Aktivaci této lodi zpozdil fakt, že zrovna procházela renovací. New York  je obzvláště těžce zasažen koronaviry a příjezd lodi tam již netrpělivě očekávají. Dále čtěte: Americké letadlové lodě za 13 miliard dolarů mají kuriózní problém s toaletami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve