Jak se správně chránit před koronavirem při tankování na čerpací stanici

 Auto-Moto 
24. března 2020 10:47 / Mirka Malá
  1
📷
3 fotografie v galerii
I na čerpací stanici dodržujte hygienu Depositphotos
V souvislosti s pandemií COVID-19 je nezbytné dodržovat určité zásady pro omezení šíření nového koronaviru. A to se týká i tankování benzínu do aut na čerpacích stanicích.

Ceny pohonných hmot v současnosti letí dolů a jsou dokonce na nejnižší hranici za poslední tři roky. Je potřeba si ale uvědomit, že hygienu je potřeba dodržovat i při tankování auta.

Hlavně rukavice

To znamená, že i na čerpací stanici bychom se měli chovat obezřetně, podobně jako to děláme třeba v supermarketu. Základem je nošení roušky a dodržování vzájemných dvoumetrových rozestupů u pokladen.

I když se čerpací stanice rovněž snaží o vyšší intenzitu úklidu a sanitaci nejrizikovějších míst, ať už jde o prodejní pulty, dveře, kliky či tankovací pistole, je třeba si dávat pozor.

I tak je tedy vhodné využít při tankování jednorázové rukavice, které jsou u každého tankovacího stojanu k dispozici.

Platba kartou nebo přes mobil

Mezi další doporučení pro jakékoliv nákupy pak patří bezhotovostní platby. Je tedy dobré využívat platby kartou nebo mobilním telefonem a omezit tak styk s papírovými penězi stejně, jak to platí i pro všechny ostatní nákupy.

Někteří řidiči také mají možnost využít svoje tankovací karty, které čerpací stanice nyní doporučují používat více, než kdy jindy.

Na některých pumpách tak není vůbec nutné platit u pokladny a přijít tak do styku s obsluhou a dalšími zákazníky. Stačí jen telefonem vyfotit QR kód přímo na tankovacím stojanu a platba se uskuteční prostřednictvím platební aplikace. 

Pokud ale využijete klasickou formu placení u pokladny spojené s nákupem občerstvení na čerpací stanici, myslete na to, že koronavirus může číhat i na vystaveném zboží, neboť úspěšně přežívá mnoho hodin na nejrůznějších površích. Ideálně tak občerstvení vybírejte v rukavicích a zbytečně na zboží nesahejte. Dále čtěte: Špatné konfigurace šifrování ohrožují bezpečnost korejských a japonských vozidel.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve