Volvo XC60 získalo perfektní hodnocení. Je nejbezpečnějším autem roku 2017

 Auto-Moto 
11. ledna 2018 19:21 / Lukáš Bauer
  0
📷
2 fotografie v galerii
Volvo XC60 vyhrálo prestižní cenu Euro NCAP 2017 ve své kategorii Volvo
Automobilka Volvo dostála své pověsti výrobce nejbezpečnějších vozů, když se svým modelem XC60 dosáhla téměř maximálního možného hodnocení v bezpečnosti v rámci Euro NCAP 2017. Nad svými soupeři z kategorie SUV získal model XC60 obrovský náskok.

Model XC60 automobilky Volvo Cars získal v kategorii ochrany dospělých cestujících téměř perfektních 98 %. Ve třídě asistenčních systémů velkých SUV nová XC60 získala 95 %, což je rozdíl neuvěřitelných 20 % oproti Renaultu Koleos, který se v této kategorii testů umístil na druhém místě.

Podle automobilky je nová XC60 jedním z nejbezpečnějších modelů Volvo, které za dobu své existence vyrobila. Vůz disponuje řadou nových technologií pro ochranu posádky, ale také ostatních účastníků provozu na komunikacích.

Volvo XC60 následuje se svým oceněním Euro NCAP dráhu modelu XC90, který byl vyhlášen nejbezpečnějším vozem roku 2015. Dalším z dřívějších vítězů stejné soutěže  je Volvo V40, které vyhrálo třídu malých rodinných vozů.

Automobilka si klade za cíl dosáhnout do roku 2020 takové úrovně zabezpečení, aby v ideálním případě nebyl v jejich vozech nikdo usmrcen, ani smrtelně zraněn. Výsledky, které automobilka v rámci testů získala, ukazují, že tuto výzvu bere opravdu vážně.

Modely S90 a V90 obdržely v soutěži Euro NCAP 2017 Best in Class také vysoké hodnocení s tím, že v kategorii ochrany dospělých cestujících získaly 95 % a v kategorii bezpečnostních asistenčních systémů si vysloužily 93 %.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je nezávislé konsorcium, které se zabývá nárazovými zkouškami (crashtesty) automobilů za účelem zveřejnění jejich bezpečnosti v několika různých kategoriích.

Každoročně pak zveřejňuje žebříček v segmentu vozidel, která si během daného kalendářního roku vedla v bezpečnostních testech nejlépe. Celkové hodnocení tvoří průměr výsledků ze čtyř kategorií: bezpečnost dospělých cestujících, dětská bezpečnost, bezpečnost chodců a bezpečnostní asistenty.

Nedávno se na internetu objevilo video, ve které amatérští nadšenci provedli sérii tvrdých nárazů s Volvem 850 s využitím nulového zabezpečení (čtěte: Neuvěřitelná série nárazů, kterou vydrželo Volvo 850 z roku 1994).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve