Elon Musk naznačil, že chce streamovat hudbu přímo do mozku

 Technologie 
28. července 2020 07:38 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Musk vyvíjí mozkový čip Depositphotos
Miliardář Elon Musk zase zavinil pozdvižení na sociálních sítích, když naznačil, že by jednoho dne mohl streamovat hudbu přímo do lidského mozku.

Když se počítačový programátor Austin Howard zeptal Muska, jestli by jednoho dne mohli uživatelé streamovat hudbu přímo do svých Neuralinkových čipů, Musk jednoduše odpověděl "ano“. Navíc začal lanařit chytré programátory, kteří by jeho projekt Neuralinkových čipů rozpracovali do posledního detailu.

Co je Neuralink

Neuralink je samozřejmě jeden z Muskových projektů a zjednodušeně řečeno jde rozhraní mezi mozkem a počítačem. Projekt se snaží posunout hranice mezi lidmi a stroji.

Jádrem Neuralinku je vývoj nervového rozhraní, které by chirurgové mohli implantovat přímo do mozku, potenciálně obnovit motorickou funkci a léčit neurologické poruchy u pacientů, kteří to potřebují. A nebo jednoduše tak získat zpět normální schopnosti, které většina z nás má.

Sám Musk zjednodušeně Neuralink popsal jako řadu vláken flexibilních elektrod.
"Postavili jsme také neurochirurgický robot schopný zavést šest nití (192 elektrod) za minutu. Každé vlákno lze individuálně vložit do mozku s přesností mikronů, abychom se vyhnuli povrchové vaskulatuře a zaměřili se na konkrétní oblasti mozku," vysvětlil Musk.

Není to nebezpečné?

Přestože Neuralink bude pravděpodobně schopný léčit nemoci související s duševním zdravím od obsedantně kompulzivní poruchy až po úzkost, jeho konečný cíl je však mnohem ambicióznější. Sloučení lidí s umělou inteligencí. A to zní opravdu nebezpečně. Zdá se ale, že Musk je opravdu blízko.

Neuralink doposud nebyl nejznámějším Muskovým projektem, ale miliardář slíbil, že v pátek 28. srpna bude informovat o aktuálním stavu tohoto projektu. Možná tedy budeme moci streamovat hudbu přímo do našich mozku dříve, než jsme si mysleli. Pokud tedy ovšem budeme chtít mít v hlavě čip. Protože kdo ví, jak by druhá strana mohla prostřednictvím takového čipu v hlavě ovlivňovat naše chování, pokud by toho chtěla zneužít. Dále čtěte: Nová pěnová technologie by měla vyčistit vesmír od nebezpečného odpadu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47