Příslušenství k mobilu, které se vyplatí mít

 PC a Mobily 
02. května 2021 09:10 / Petr Vlach
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vybavení k mobilu zvýší jeho možnosti Pixabay
Nákupem mobilu nekončí možnosti vašeho přenosného zařízení. Poradíme, co ještě zakoupit, abyste využili mobil na maximum.

Každý uživatel má jiné nároky a potřeby. Netvrdíme, že všichni potřebujete všechno, ale možná vás některá doporučení inspirují. Základní možnosti jako pouzdro a sklíčko či fólii na displej každý zná. Ale možností je víc.

USB Hub

Ke značnému množství mobilních telefonů se dají připojit USB zařízení. Jak to ale udělat, když na telefonu je jen jediný USB port? Není nic jednoduššího, než si koupit USB Hub. Do něho si můžete připojit hned několik USB zařízení. Některé příklady budou následovat. Nemusíme je proto vypisovat zde. Ale jedno přece jen zmíníme. Je jím běžná fleška. Určitě jste se dostali už vícekrát do situace, kdy na flešce či externím disku byla nějaká data a vy jste měli jen mobil k odeslání. Obojí zařízení se přitom dají k telefonu připojit a data z nich odeslat či jinak využít.

Klávesnice a myš

I k mobilnímu telefonu lze připojit klávesnici a myš. Připojení můžete provést buď prostřednictvím Bluetooth nebo pomocí výše zmíněného USB Hubu. Pak můžete využít klasickou klávesnici i myš. Drátové připojení má navíc výhodu ve větší spolehlivosti. Psaní a práce na mobilu se tak stanou mnohem pohodlnější. Navíc využijete mobil při psaní poznámek či jiné práci a nemusíte ani tahat celý notebook.

Audio konektor 3,5 mm

Klasický konektor na sluchátka se dá připojit i k mobilům, které tento konektor na svém těle nemají. Existuje totiž redukce do USB-C rozhraní. Často bývají tyto redukce součástí balení telefonu, ale jestliže ji nemáte, nezoufejte. Za pár desetikorun si redukci pořídíte a můžete využít svá kvalitní drátová sluchátka. Jde též o dobrý způsob, jak připojit audio z mobilu do dalších zvukových zařízení.

Externí Bluetooth reproduktor

Užitečnou vychytávkou pro mnoho uživatelů je externí reproduktor připojený prostřednictvím Bluetooth technologie. I malé reproduktory někdy příjemně překvapí. Ale jinak platí to, co ve zvukové technice platí často. Čím větší je reproduktor, tím bude kvalitnější a pravděpodobně též dražší. Opravdu čisté basy a příjemný přednes zkrátka potřebuje prostor.

Sluchátka

Při výběru sluchátek se můžete řídit některými doporučeními z našich starších článků. Stále častěji lidé volí bezdrátová sluchátka, protože jejich cena klesá a nabízejí příjemné uživatelské zážitky, kdy se vám při poslechu nikde nepletou kabely. Někdy ale můžete mít s drátovými sluchátky kvalitnější poslech za méně peněz. Rozhodnutí je proto jen na vás.

Powerbanka

Někdy je využití mobilu takové, že vám energie na celý den nestačí a není z čeho nabíjet. V takovém případě je nákup powerbanky nutností. Dnes není problém mít powerbanku o kapacitě 10000 mAh, což znamená možnost mobil dopít minimálně dvakrát či třikrát. Můžete si ale koupit i powerbanky s vyšší kapacitou.

Gimbal

Kdo počítá s využitím mobilu pro natáčení videí, měl by si pořídit solidní gimbal. Jde o zařízení, které umí stabilizovat obraz. Zbavíte se tak roztřeseného obrazu a vaše videa budou mít mnohem větší kvalitu. Investice do kvalitního gimbalu není nízká, ale investované peníze kolem tří tisíc korun se vyplatí. Navíc vám zařízení poslouží i s jiným mobilem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve