Smartphone od známé značky už si nekoupíte. Končí s výrobou

 PC a Mobily 
17. dubna 2021 09:00 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Známá značka přestane vyrábět mobily už letos Depositphotos
Elektronický gigant LG plánuje konec výroby smartphonů poté, co se roky snažil konkurovat na trhu, kde byl kdysi předním hráčem.

Jihokorejský konglomerát ukončí své podnikání v oblasti mobilních telefonů dokonce už v polovině tohoto roku.

Místo mobilů umělá inteligence

Zvěsti o tom, že LG končí s mobily, se začaly šířit počátkem roku 2021, když prodej smartphonů LG po téměř šesti letech zaznamenal značné ztráty, a to ve výši přibližně 4,5 miliardy USD a zaostával za konkurenty Apple a Samsung.

LG říká, že toto rozhodnutí jí umožní nalít zdroje do jiných slibných odvětví, jako jsou inteligentní domy, robotika, umělá inteligence a součásti elektrických vozidel.

Společnost LG pokračovala v zavádění technologicky vyspělých telefonů i přes své finanční problémy, jako byl například skládací telefon se dvěma obrazovkami, který uvedla na trh v loňském roce, a další novinku dokonce firma plánovala uvést na trh letos.

Podpora bude fungovat dál

Zdá se, že tento gadget se nakonec do obchodů nikdy nedostane, ale náhradní díly i aktualizace softwaru a servisní podpora pro stávající produkty budou funkční po určitou dobu, která se ovšem bude lišit podle regionu.

"Základní technologie vyvinuté během dvou desetiletí mobilních operací společnosti LG budou také zachovány a aplikovány na stávající i budoucí produkty,“ ujistila firma.

Společnost LG byla kdysi hlavní silou na trhu smartphonů. Vyvinula jedny z nejlepších časných zobrazovacích a kamerových technologií a byla podle agentury Bloomberg News průkopníkem dnes již všudypřítomného operačního systému Android.

Společnost byla třetím největším výrobcem smartphonů na světě za firmami Samsung a Apple a na vrcholu úspěchu byla v roce 2013. Její přední modely však v posledních letech utrpěly hardwarové a softwarové porážky. Firma loni prodala pouhých 23 milionů telefonů ve srovnání s 256 miliony kusy, které prodal konkurenční Samsung. Dále čtěte: Pokyny, jak lze obnovit data z poškozeného pevného disku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008