Co nás čeká v technologiích roce 2021. Nové telefony i placené e-maily

 PC a Mobily 
06. ledna 2021 13:00 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Za používání gmailu budeme platit Depositphotos
Začátek nového roku je ta správná chvíle předpovědět, co nás na technologickém poli čeká. A bude toho opravdu hodně, i když ne všechny novinky se setkají s pochopením u běžných uživatelů.

Je jasné, že nás čekají především nové telefony iPhone a Samsung Galaxy, nové inteligentní reproduktory od Amazonu a krásné nové inteligentní televizory, které budou mít vyšší rozlišení než kdykoli předtím, a to za nižší cenu. Ale bude toho mnohem víc.

Za e-mail budeme platit

Nejpopulárnější e-mailový program na světě Gmail je vlastněn společností Google, která se rozhodla jít ve stopách společnosti Apple tím, že přiměje více lidí využívat měsíční předplatné.

Od 1. června Google již nepovolí uživatelům nahrávat své fotografie a videa zdarma. Google nabízí 15 GB bezplatného úložiště pro fotografie, ale zahrnuje také zálohování Gmailu a Disku Google. A protože nejlevnější varianta předplatného bude nabízet pouhých 100 GB, většině uživatelů to nebude stačit ani na emaily, natož na fotky, videa a další data. Takže kdo bude těchto služeb chtít využívat i nadále, bude si muset pořádně připlatit.

Pokud se vám tedy Gmail líbí a chcete ho používat dál, pomalu se připravte na to, že vás bude něco stát.

Streamovací služby se rozrostou

Tolik nových streamovacích sítí bylo loni spuštěno, zejména pak HBO Max a Peacock, a mnoho dalších jich čeká na zahájení provozu v roce 2021, včetně Paramount Plus a Discovery +

Paramount Plus je nový název pro to, co jsme dosud znali jako CBS All-Access, s přidáním filmů z knihovny Paramount Pictures a televizních pořadů z trezoru Viacom (MTV, Comedy Central, Nickelodeon). Každopádně uvidíme na streamovacích kanálech mnohem více premiérových filmů, protože společnost Warner Media oznámila celou svou nabídku pro HBO Max a Disney + má rovněž velké plány.

5G sítě se do konce roku 2021 nerozšíří

Na trhu jsou sice už telefony s přístupem k rychlému připojení 5G a další budou následovat letos, zatím ale nemá moc cenu do nich investovat. Tam, kde už 5G nějakým způsobem funguje, odborníci shledali, že síť stejně nebyla rychlejší než 4G. Na rozšíření 5G sítí si budeme muset ještě počkat.

Placené podcasty

Na závěr další důkaz o tom, jak nám technologie tahají peníze z kapes. Odborníci věří, že Apple bude následovat svůj úspěch v divizi Services zavedením nového způsobu, jak zpoplatnit podcasty, pravděpodobně zavedením "vstupného". Vydělá si samotný podcaster i firma, na jejíž platformě vysílá. Dále čtěte: Hrajete a grilujete. Na trh přichází herní konzole, na které si během hry připravíte křupavé kuře.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008