Plánovaný odchod do důchodu. Apple pohřbí další telefon už na konci tohoto roku

 PC a Mobily 
06. prosince 2021 19:52 / Mirka Malá
  3
📷
2 fotografie v galerii
Majitele iPhonu 6 Plus čeká výměna telefonu Pixabay
Apple se chystá už velmi brzy pohřbít miliony starších modelů iPhone. Týká se to dokonce telefonů, které jsou jen šest let staré.

Všichni uživatelé telefonů Apple by měli tedy zpozornět. Podle interních zpráv přímo z Applu by se totiž na důchodový seznam firmy měl už s posledním dnem letošního roku dostat model iPhone 6 Plus. 

Zbývá rychlá oprava nebo koupě nového telefonu

Apple po jejich uvedení na trh v roce 2015 prodal desítky milionů modelů iPhone 6 a iPhone 6 Plus. iPhone 6 bude údajně bezpečně fungovat ještě v průběhu roku 2023, ale iPhone 6 Plus takové štěstí nemá. Tento oblíbený model iPhone sice od 1. ledna opravdu nepřestane fungovat přes noc, ale jeho majitelé budou čelit dvěma klíčovým problémům. Jakmile se iPhone přesune do důchodového seznamu Applu, nebudou k mání náhradní díly a opravy pro tento model. 

Navíc toto důchodové období potrvá dva roky a poté bude model navždy pohřben, což znamená, že budou ukončeny veškeré hardwarové služby pro tyto typy telefonů.

Už teď jsou iPhone 6 Plus  a iPhone 6 příliš staré na to, aby mohly přijímat nejnovější aktualizace iOS. Apple iOS 15 lze nainstalovat pouze na iPhone 6S nebo novější. Nemělo by tedy být žádným překvapením, že miliony těchto starších modelů jsou postupně vyřazovány. Ve skutečnosti Apple přerušil podporu pro iPhone 6 před dvěma lety s vydáním iOS 13. To je pro majitele velký problém, a to nejen proto, že nemají k dispozici nové funkce. Chybí také klíčové aktualizace zabezpečení, což představuje riziko napadení.

Každopádně pokud jste majiteli modelů iPhone 6 a iPhone 6 Plus, je na čase se smířit s tím, že si budete muset koupit nový model. Dále čtěte: Funkce na chytrých telefonech, která udržuje vaše hesla v bezpečí, bude brzy vypnuta.

Zdroj: NY Post.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47