Aplikace WhatsApp zaznamenala velký odliv uživatelů. O klienty se teď snaží bojovat

 PC a Mobily 
23. února 2021 16:43 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Platforma se pokouší získat zpět uživatele Pixabay
Aplikace WhatsApp doslova tlačí vpřed aktualizace zásad ochrany osobních údajů, která minulý měsíc vyvolala velký odpor, a také odliv uživatelů. Nyní tato aplikace avizuje, že vše brzy uvede do pořádku a dokonce poskytne uživatelům dostatek času na kontrolu provedených změn.

WhatsApp, tedy aplikace na posílání zpráv, nyní uklidňuje svoje uživatele, že budoucí aktualizace už nedovolí společnosti Facebook, která WhatsApp vlastní, číst jejich soukromé chaty. Aktualizace by se měla uskutečnit asi v květnu tohoto roku.

WhatsApp bojuje o klienty

WhatsApp potvrdil, že do své aplikace umístí banner "poskytující více informací, které si lidé mohou přečíst vlastním tempem.“ Platforma uvedla, že ke sdílení aktualizací s uživateli také bude použito funkce "Stav“.

"Uděláme vše, co je v našich silách, aby pro naše uživatele bylo v budoucnu vše transparentní," prohlásili zástupci chatovací platformy. "Plánujeme sami lidem připomínat, aby si aktualizaci zkontrolovali a přijali ji, aby mohli WhatsApp dál bezpečně používat."

Odliv uživatelů z platformy začal ve chvíli, kdy aplikace začala vyžadovat, aby uživatelé souhlasili s tím, aby se jejich konverzace ukládaly na serverech Facebooku, což vedlo mnoho uživatelů k domněnce, že Facebook, který v roce 2014 koupil WhatsApp za 19 miliard dolarů, bude mít přístup k jejich soukromým chatům.

Obavy vedly miliony lidí k tomu, aby začali používat další aplikace pro šifrované zasílání zpráv, jako jsou Telegram a Signal, které skutečně zaznamenaly v novém roce příliv milionů nových uživatelů.

Tuhý boj o miliardový byznys

WhatsApp také v této souvislosti napadl své konkurenty a zdůraznil, že zprávy mezi jednotlivými uživateli budou u něj vždy šifrovány end-to-end, což znamená, že si je nikdo mimo konverzaci nemůže přečíst.

"Viděli jsme, jak se někteří naši konkurenti snaží tvrdit, že nečtou zprávy lidí, ale pokud aplikace ve výchozím nastavení nenabízí šifrování typu end-to-end, znamená to, že mohou číst vaše zprávy," uvedl WhatsApp. "Jiné aplikace říkají, že jsou lepší, protože vidí ještě méně informací než WhatsApp." Zda se ale této platformě podaří získat zpět ztracenou důvěru v době, kdy ji stále více ztrácí i samotný Facebook, ukáže až další vývoj na překotném technologickém bojišti. Dále čtěte: Pokud to ještě nevíte, Adobe Flash je mrtvý. Je čas jej odstranit z počítače.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít