Pokud to ještě nevíte, Adobe Flash je mrtvý. Je čas jej odstranit z počítače

 PC a Mobily 
11. února 2021 07:05 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Flash je potřeba z počítačů odinstalovat Depositphotos
Pokud to ještě nevíte, Adobe Flash je software, který vývojáři webových stránek používali k umisťování animací, zvuku a videa na webové stránky. Zpočátku to bylo skvělé, ale pak se zjistilo, že je to velká bezpečnostní díra pro zneužití hackery. Nakonec bylo rozhodnuto, že Flash nestojí za takové riziko, takže velké společnosti jako Apple a Google uvedly, že jej již nebudou podporovat.

Nakonec tedy po všem rozhodování byl Flash vypnutý na konci loňského roku. 

Co tedy teď musíte udělat?

Z hlediska obsahu toho opravdu není mnoho. Vývojáři webových stránek věděli, že se to blíží, a odstranili Flash ze svých webových stránek. Nicméně i tak se musíte ujistit, že je Flash z vašich počítačů odstraněn. Pokud ho ale máte stále nainstalovaný, zde je několik pokynů k jeho odstranění.

Uživatelé Windows

Pokud máte počítač se systémem Windows, měli byste si stáhnout program Uninstaller Flash od společnosti Adobe a poté ukončit všechny prohlížeče a všechny ostatní programy, které používají Flash.

Mezi další aplikace, které používají Flash, patří AOL Instant Messenger nebo Yahoo! Posel. V zásadě ukončete všechny programy a poté spusťte program Flash Uninstaller. Úplné pokyny naleznete na adrese helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html.

Uživatelé Mac

Pokud máte Mac, musíte při odstranění Flashe udělat ještě něco navíc. Budete muset určit, kterou verzi systému MacOS používáte, a poté stáhnout příslušný Flash Uninstaller z Adobe.

Existují samostatné odinstalační programy pro Mac OS 10.1 až 10.3 a pro Mac OS X 10.4. Odinstalační programy si můžete stáhnout zde: flash-player-mac-os.html "target =" _ blank "> helpx.adobe.com/flash-player/k… 0-player-mac-os.html.

Po dokončení odinstalačního programu musíte v počítači Mac odstranit dvě složky. Jsou to: / Knihovna / Předvolby / Macromedia / Flash Player / Library / Cache / Adobe / Flash Player.

Tyto složky najdete ve svém domovském adresáři ve složce Knihovna. Odstranění těchto adresářů odstraní předvolby Flash a soubory mezipaměti. Chcete-li si vše nejprve projít, přejděte na adobe.com/products/flashplayer/end-of-life.html. Dále čtěte: Jak zabránit tomu, aby vás reklamy na netu pronásledovaly.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47