Fenomén posledních týdnů jménem Clubhouse. Tajemná sociální síť, která je pouze na pozvání

 PC a Mobily 
29. ledna 2021 08:06 / Lukáš Bauer
  0
📷
2 fotografie v galerii
Novinka nabízí mluvené slovo a je pouze na pozvání Pixabay
V loňském roce byla založena platforma s názvem Clubhouse, jejíž základem je namísto psaných příspěvků mluvené slovo. Tato sociální síť není však určena pro každého, ke vstupu je totiž potřeba pozvánka od někoho známého. Tento fenomén posledních týdnů tak uživateli nabízí jistý pocit exkluzivity.

V poslední době se objevil nový fenomén s názvem Clubhouse. Tato platforma, která se objevila v loňském roce, nabízí uživatelům svět mluveného slova namísto psaní textových příspěvků a zpráv. Pokud se však chcete stát členem této komunitní sítě, je potřeba nejdříve získat pozvánku od uživatele, který již účet u Clubhouse má.

Svět se o této aplikaci poprvé dozvěděl loni v květnu, když ji v Silicon Valley představili její zakladatelé Paul Davison a Rohan Seth. V té době byla tato platforma ve zkušebním provozu a jejích služb využívalo pouze několik uživatelů. O půl roku později už platformu využívalo přes 600 tisíc uživatelů z celého světa. Aplikace se navíc stala oblíbenou v kruzích známých osobností, které výrazně pomohly jejímu vzestupu.

Mluvený svět

Tato unikátní sociální platorma nabízí uživatelům něco, na co nejsou ještě zvyklí, a to je komunikace a sdílení pomocí mluveného slova. Aplikace za svůj vznik vděčí koronavirové pandemii, která napomohla při vytváření vhodného prostředí pro uvedení takové aplikace na trh.

Do aplikace se mohou registrovat pouze uživatelé, kteří dostali pozvánku od někoho jiného, kdo aplikaci má. Tato sociální síť je navíc pozue ve verzi pro operační systém iOS telefonů iPhone. Poptávka po pozvánkách na tuto sociální sít během uplynulých týdnů doslova zaplavila internet a ostatní sociální sítě.

Pouze na pozvání

Pokud pozvánku uživatel nemá jak získat, může si ale registrovat své budoucí uživatelské jméno v systému a zařadit se tak na čekací listinu do doby, než se mu vstupenku podaří získat. Tato exkluzivita dodává sociální síti nádech něčeho tajemného a zdá se, že uživatele to do jisté míry přitahuje. Dále čtěte: (Kupujte nové smartfony co nejméně! Pomůžete tak životnímu prostředí).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47