Google vydal novou aplikaci umožňující skládat písně. Ty mohou být i zajímavým vánočním dárkem

 PC a Mobily 
21. prosince 2020 08:14 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Barvené bloby váš hit nazpívají Google
Google právě vydal novou aplikaci s názvem Blob Opera, tedy aplikaci pro strojové učení, která umožňuje skladatelům všech úrovní dovedností skládat písně, a to operní i ty populární, zpívané na obrazovce čtyřmi bloby. Google si dokonce myslí, že by takto složená písnička mohla být krásným vánočním dárkem.

Myšlenkou aplikace je využít jeden z hlavních nástrojů lidstva, kterým je v tomto případě hlas. Ale jak to funguje?

Stačí nastavit základ a program vše spojí do melodie

Uživatelé mohou naprogramovat čtyři zpívající bloby s pomocí algoritmu strojového učení. Programování se provádí přetažením posuvníků pro každý blob pro různé části partitury. Aplikace Blob Opera je poté všechny spojí (v melodiích a harmoniích) do kompozice a postavičky ji zazpívají. Bloby jsou barevná stvoření bez paží a bez nohou s ústy, očima a santovskými čepičkami. Zpívají vedle sebe jako malý sbor.

Bloby byly naprogramovány tak, aby napodobovaly styl operních zpěváků. A to také znamená, že jeden blob zpívá tenor, další pak bas, mezzosoprán a soprán.

Uživatelé, kteří chtějí více experimentovat, mohou své písně upravovat změnou výšky tóniny, samohlásek a tónů, které si původně vybrali při skládání písně. Mohou také převzít kontrolu během představení, což umožňuje jednomu z blobů zpívat třeba sólo. Mohou také sdílet svá vystoupení s ostatními. A pro ty, kteří nejsou spokojeni se svými skladbami, zazpívají bloby také známé písně, jako jsou například vánoční koledy.

Google chce vaše Vánoce

Tento technologický gigant se zřejmě rozhodl, že Vánoce v čase pandemie budou tentokrát jiné a lidé je tedy budou více trávit u svých počítačů, tabletů a mobilů. A Google chce svůj vánoční podíl.

Google Arts & Culture také nabízí virtuální omalovánky s tématikou vánočních svátků. Nebo je tu Nekonečná dovolená. Tato počítačově generovaná krátká videa inspirovaná surrealisty používají data z Google Maps a Street View a nabízejí fascinující průzkumy Francie, Itálie či Španělska. Kvůli omezením v cestování vás tak mohou vzít na cestu ke slavným památkám a vzdáleným břehům.

Takže pro všechny, kdo plánují Vánoce u svých zařízení, bude na netu opravdu dost nové zábavy. Dále čtěte: Pokud si nepamatujete název písničky a chcete ji vyhledat, zabroukejte ji Googlu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve