Na iPhony se zase vrátí legendární kolečko

 PC a Mobily 
02. února 2021 23:02 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Tlačítko Touch ID uživatelům chybí Depositphotos
Apple údajně plánuje, že na své iPhony zase vrátí legendární ovládací kolečko, tedy Touch ID. Důvod je jednoduchý. Uživatelům prostě chybí.

Apple začal toto signifikantní tlačítko vyřazovat ze svých vlajkových telefonů v roce 2017, což řada uživatelů nesla s nelibostí. Nyní podle dostupných informací už testuje verzi Touch ID, která bude fungovat pod displejem iPhonu, jak uvedla agentura Bloomberg.

Face ID zničily roušky

Legendární kolečko sice nahradila funkce Face ID, která byla velmi populární, ale poslední rok celosvětové pandemie ukázal její slabiny. Na obličeje s rouškami zkrátka nebyla tato funkce vůbec připravena. I přes aktualizace softwaru, aby uživatelé mohli rychleji zadávat své přístupové kódy, to vypadá, že staré dobré kolečko nakonec bude tou nejlepší variantou.

Neznamená to ale, že by nová generace iPhonů pozbyla funkce Face ID, jen by fungovala společně s tlačítkem Touch ID a uživatelé by si mohli zvolit, jak chtějí odemykat a zamykat své telefony. 

Nové neznamená vždy lepší

Ne vždy nové technologie nebo inovace znamenají posun vpřed. A tak Apple nedávno zabudoval funkci Touch ID do tlačítka probuzení iPadu Air.

Apple také uvažuje o úplném odstranění nabíjecího portu v připravovaných iPhonech, což by umožnilo zařízením nabíjet baterie pouze prostřednictvím bezdrátového nabíjení.

Za tímto účelem dokonce firma před několika týdny podala patent nové technologie, která by umožňovala bezdrátové dobíjení jednotlivých zařízení Apple mezi sebou. Otázkou je, zda to s tímto nápadem nedopadne podobně jako s tlačítkem Touch ID. Co když budete mít telefon bez nabíjecího portu a baterka vám dojte někde, kde není možnost bezdrátového dobití? Nakonec by byl starý dobrý kabel a zásuvka poměrně velkou jistotou, že svůj mobil někde dobijete.

Jaké funkce ale nakonec nové mobily iPhone budou mít, uvidíme. Každopádně Touch ID by se mělo vrátit až u modelů plánovaných na příští rok. Dále čtěte: Až zemřete, Microsoft vás vzkřísí jako chatbota. On-line budete žít dál.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod