Nejvýkonnější Peugeot všech dob přichází na český trh

 Auto-Moto 
27. ledna 2021 19:50 / Ema Maxová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Impozantního výkonu nebylo dosaženo žádným mohutným vysokoobjemovým agregátem Peugeot
Nejsilnější sériový model francouzské automobilky, který v současné době v Česku můžete koupit, disponuje úctyhodným výkonem 300 koní, z nuly na sto zrychlí pod šest vteřin a maximálka dosahuje 240 km/h. Čekáte supersportovní placku s šestiválcovým motorem? V tom případě budete překvapeni. Hovoříme o kompaktním SUV Peugeot 3008 Hybrid4.

SUV Peugeot 3008 pravděpodobně neušlo vaší pozornosti. Při svém uvedení na trh v roce 2017 získalo nejprestižnější ocenění v automobilové branži, titul Evropské auto roku, a stalo se jedním z nejžádanějších modelů značky. Na evropské silnice už vyjelo téměř milion vozů. Na konci roku 2020 dozrál čas na facelift a příznivci značky Peugeot se mohli těšit nejen na atraktivnější vzhled vozu a nové prvky výbavy, ale také na hybridní verzi s pohonem všech kol a s výkonem, kterého dosud žádný sériový Peugeot nedosáhl.

Impozantního výkonu nebylo dosaženo žádným mohutným vysokoobjemovým agregátem. Ten by současnými emisními normami neměl šanci projít. Tajemství 300 koní je skryto v kombinaci tří motorů. Pod kapotou Peugeotu 3008 Hybrid4 vrčí jeden klasický benzínový motor a neslyšně předou dva elektromotory. Spalovacímu motoru vpředu pomáhá jeden elektrický, pohon zadních kol je pak svěřen tomu druhému. Výsledkem je plnohodnotná čtyřkolka, rychlé silniční auto, nebo naprosto čistý bezemisní elektromobil. Volba je jen na vás. Nejčastější a nejefektivnější použití je kombinace všech tří motorů, kdy si auto automaticky hospodaří s benzínem a elektřinou. Výsledná spotřeba pak dosahuje 1,3 litru benzínu na sto kilometrů.

Díky možnosti jet čistě na elektřinu, a to až 59 km na jedno nabití, získáte oprávnění na registrační značku s písmeny EL a s ní i na nejrůznější privilegia včetně parkování zdarma na modrých zónách či osvobození od dálniční známky. Další výhodou plug-in hybridu je exkluzivní přístup k celé řadě konektivních služeb. Propojením telefonu s vozem pak máte kdykoli k dispozici přehled o aktuálním dojezdu vozu a stavu jeho nabíjení. Můžete si také telefonem na dálku spustit dobíjení a sledovat jeho průběh, anebo si vůz před cestou vytopit či vychladit. Soubor konektivních služeb označovaný jaký e-Remote Control navíc dostanete zdarma a bez časového omezení.

Další nálož konektivních řešení vám poskytne 3D online navigace, která je pro model 3008 Hybrid4 součástí sériové výbavy. Navigace přijímá data z externích zdrojů a vy tak máte kromě aktuálních dopravních informací od renomované společnosti TomTom k dispozici také přehled volných parkovacích míst v okolí, ceny paliva na různých čerpacích stanicích, předpověď počasí aj. Užitečnou funkcí je i upozornění na nebezpečné úseky a rychlostní radary. 

Témata: auto,moto,
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum