Podle čeho si vybrat ta správná sluchátka na běhání

 PC a Mobily 
16. září 2020 06:47 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Sluchátka na běh musejí být hlavně praktická Depositphotos
Hudba a běh k sobě v posledních letech už tak nějak patří. Potkat běžce, který by během svého pravidelného sportování neposlouchal hudbu, je už prakticky výjimečné. Proto je praktické vědět, jaká sluchátka pro běhání si vlastně vybrat.

Při běhu totiž nejde jen o samotný poslech hudby, je také důležité, aby sluchátka plnila správně všechny praktické funkce. Tedy aby dobře držela, aby odolávala venkovním podmínkám a v neposlední řadě i potu.

Jaký tvar sluchátek je pro běh nejlepší?

Rozdíl mezi klasickými sluchátky a těmi peckovými je pro sportovce markantní. Klasická sluchátka s mostem přes hlavu jsou samozřejmě mnohem těžší a rozhodně se nám při běhu pod nimi zpotí uši.

Praktičtější je tedy zvolit špuntová nebo pecková sluchátka, která jsou mnohem lehčí, při běhu o nich skoro nevíme a pokud chceme, aby tato malá sluchátka přenášela hudbu stejně kvalitně, jako ta klasická, stačí si jen trochu připlatit.

Vyberte sluchátka, která vám budou perfektně držet

Na první pohled se to nezdá jako velký problém. Špuntová nebo pecková sluchátka zkrátka zastrčíme do uší a běžíme. Jenomže už po pár metrech se může snadno stát, že sluchátka začnou z uší vypadávat. Záleží totiž na tvaru uší, a proto je důležité vyzkoušet, která sluchátka nám budou opravdu perfektně sedět.

Aby nám sluchátka při běhu nevypadávala, si ještě můžeme pojistit. Stačí zvolit sluchátka s háčky za uši, které je při běhu udrží v uších. V případě špuntových sluchátek lze zase pořídit taková sluchátka se speciálními nástavci.

Pořiďte si bezdrátová a voděodolná sluchátka

Takže nyní už máme jasno. Na běh si rozhodně pořídíme špuntová nebo pecková sluchátka, a to taková, která nám nevypadnou z uší. Další důležitou věcí je také pohodlí, tedy rozhodně bychom měli mít sluchátka bezdrátová, abychom při běhu nemuseli potýkat s překážející šňůrou od sluchátek.

Rovněž je důležité, aby sluchátka na běh byla odolná vůči vodě a potu. V opačném případě bychom sluchátka brzy zničili a museli kupovat nová. Dále čtěte: Další pokus o skládací smartphone. Obrovský nebude jen telefon, vysoká bude i jeho cena.

Témata: sluchátka, běh, výběr, voda
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47