Pět výhodných notebooků pro nastartování produktivity

 PC a Mobily 
14. září 2020 15:33 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Někteří lidé notebook používají i jako výbornou zálohu pro své hlavní zařízení Pixabay
Koronavirová krize způsobila, že lidi ve velkém přestali dojíždět do práce a raději zvolili práci z domova.

S tím je samozřejmě spojený i větší objem práce. Možná by tedy bylo dobré říct našemu standardnímu počítači či notebooku sbohem a nakopnout produktivitu novým strojem. Takovým, který bude rychlý a efektivní, ale nebude kvůli němu nutné rozbíjet prasátko.
 
Tyto výhodné varianty si hravě poradí s každodenními úkoly a získáte je „za hubičku“ – často za méně, než byste čekali.

Lenovo Chrome C340-11

Začneme jednou z nejlevnějších variant na trhu. Lenovo Chrome C340-11 stojí něco kolem 8 500 Kč, ale za tyhle peníze získáte tolik muziky, že si odnesete dobrý pocit z výhodné koupě.
 
Když se pro něj rozhodnete, můžete se těšit na 4 GB paměti RAM a 32 GB volného místa. Slot pro mikro SD kartu navíc umožňuje další rozšíření. Baterie vydrží až 10 hodin středně intenzivního používání a podpora aktualizací Chrome OS běží až do roku 2026.
 
Nevýhodou může být horší kvalita zvuku, ale pokud neplánujete dělat žádné složitosti, nejspíš si toho ani nevšimnete.
 
Souhrn: Pokud plánujete provádět jen lehké všední úkoly a záleží vám na ceně, pravděpodobně nic lepšího neseženete. Někteří lidé tento notebook používají i jako výbornou zálohu pro své hlavní zařízení.

Microsoft Surface Go II

Menší bráška notebooku Surface Pro 7 dělá řadě od Microsoftu radost tím, že se jedná o jedno z nejlepších zařízení typu 2 v 1 na trhu.
 
Pro ty, kteří by náhodou tápali, tak zařízení typu 2 v 1 v sobě snoubí přenosný a intuitivní charakter tabletu s funkcemi menšího notebooku. Surface Go II je dostatečně lehký na to, abyste ho mohli používat jako handheldové zařízení, ale disponuje nádherným displejem, 4 GB paměti RAM a 64 GB místa v luxusním provedení.
 
K jeho nízké ceně budete nejspíš muset přihodit další 2–⁠3 tisíce, pokud budete chtít slušnou klávesnici. A možná by si zasloužil i lepší baterii. Pravda je nicméně taková, že na tomto drobečkovi běží plná verze Windows 10, včetně přihlašování pomocí rozpoznávání obličeje Windows Hello. K dispozici je i působivá webová kamera a výkonné reproduktory, díky kterým za to tato koupě stojí ještě víc.
 
Souhrn: Low-endové počítače nemají dobrou pověst, ale Surface Go II dokazuje, že lze sehnat velmi dostupné zařízení, které bude efektivní a zároveň hezké.

Notebook Dell G5 SE Gaming

O co se jedná? Máte zájem o skvělý notebook do 30 000 Kč?
Představuji vám zařízení Dell G5 SE, které pohání raketový procesor AMD Ryzen 5 4500H, se kterým si hraní užijete do sytosti. Grafika ožívá díky čipu AMD Radeon RX a 8 GB paměti RAM je pro běžné hraní naprosto ideální. Mít 256 GB místa je za tuto cenu také k nezaplacení.
  
Displej o rozlišení 1080p sice není pro hry úplně optimální, ale díky obnovovací frekvenci 144 Hz přimhouříte oko. Pořídit si můžete i nepatrně dražší variantu s dvojnásobnou pamětí RAM a diskem SSD a hráči určitě ocení i procesor Ryzen 7 4800.
 
Souhrn: Ať už si pořídíte menší nebo větší verzi, takhle výkonný herní notebook za takovou cenu budete shánět jenom těžko.

Lenovo IdeaPad/Chromebook Duet

Pokud jste fanouškem věcí, které si extrémně dobře poradí se základními věcmi, ale máte našponovaný rozpočet, IdeaPad pro vás bude jednou z nejlepších variant.
 
Prohlížení internetu, nenáročná práce a streamování médií patří mezi věci, které tento tabletový notebook zvládá naprosto skvěle. Zvládne i nenáročné počítačové hry, které ho nebudou příliš zatěžovat, a prohlížečové hry, které poskytují například mobilní kasina.
 
Pokud jste skalními fanoušky webových služeb Google a máte rádi streamovací služby, jako je Netflix, IdeaPad Duet pro vás bude ideální variantou. Je navíc extrémně přenosný a dobře se s ním manipuluje, a to nemluvě o špičkové baterii, která při mírném používání vydrží i několik dnů.
 
Za cenu okolo 8 000 Kč se jedná o superlevnou variantu pro vaši každodenní rutinu.

Dell Inspiron 13 7000

Pokud vám chybí inspirace pro koupi skvělého notebooku, nechte se vést Inspironem. Je navržen pro intenzivní používání, takže pokud z domova pracujete dlouhé hodiny, silný a stabilní hardware tohoto zařízení si s většinou věcí poradí –⁠ ustojí i sklenici vody, protože má klávesnici odolnou proti rozlití.
 
Devátá generace procesorů Intel si s vašimi každodenními úkoly poradí jako nic a 16 GB paměti RAM jen tak něco nepřekoná. Pokud vás zajímá hraní her, dedikovaný grafický čip Nvidia se o to postará, a navíc si můžete připlatit za upgrade na novou generaci 1650.
 
Souhrn: Další úžasný notebook do 30 000 Kč, který uspokojí vaše pracovní i herní potřeby. Za tyhle peníze je to skutečně výhodná koupě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod