Další pokus o skládací smartphone. Obrovský nebude jen telefon, vysoká bude i jeho cena

 PC a Mobily 
22. srpna 2020 07:57 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Další pokus o skládací smartphone bude na trhu v září Microsoft
Na trh se už v září chystá obrovský skládací telefon. Kromě samotného přístroje bude velká i jeho cena, která podle dostupných informací dosáhne až na 1400 dolarů.

Mobil Surface Duo, který obsahuje dva 5,6-palcové OLED displeje spojené závěsem uprostřed, je podle jeho výrobce, společnosti Microsoft, nejtenčí skládací telefon na světě. Firma jeho design odhalila už před rokem a nyní ho skutečně hodlá uvést na trh.

Oba displeje budou fungovat nezávisle

Na rozdíl od prvního pokusu společnosti Samsung o skládací chytrý telefon, který byl sužován problémy se sklopným displejem, nemá Microsoft na obrazovkách žádné flexibilní prvky. Oba displeje jsou navrženy tak, aby fungovaly nezávisle na sobě, než aby sloužily jako dvě poloviny stejné obrazovky.

A teď pozor. Tloušťka telefonu v jeho složeném stavu je o pouhých 0,05 palce větší, než tloušťka iPhone 11 Pro Max.

Surface Duo je první telefon společnosti Microsoft se systémem Android. Ale bude mít své nedostatky. Zatímco jeho cena 1400 dolarů by napovídala, že jeho výbava bude obrovská a rozhodně nebudou chybět například dva fotoaparáty, Surface Pro má pouze jeden foťák, který dokáže zachytit 11 megapixelové fotografie i 1080p video.

Zbytek softwaru bude od Microsoftu

Surface Duo ale jinak bude nabitý softwarem od Microsoftu, takže kdo jej využívá v PC formě, bude jistě nadšen. Naopak pro uživatele Applu s největší pravděpodobností tento telefon nebude příliš komfortní.

V otevřeném stavu tento smartphone nabídne celkovou úhlopříčku 8,1 palce, tedy fakticky velikost tabletu. Samotný kloub telefonu drží prakticky ve všech polohách, takže mobil lze používat například jako notebook.

Jak už bylo zmíněno, displeje pracují samostatně, takže na každém je možné spustit různé aplikace samostatně. Surface Duo je tedy tak trochu praktický i nepraktický zároveň, a především hrozivá je jeho předpokládaná cena. Je tedy jasné, že to nebude telefon pro každého, i když jde ze strany Microsoftu rozhodně o hezký pokus. Dále čtěte: Apple pracuje na nových možnostech pro bezdotykové příkazy. Chce skenovat žíly.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod