Futuristická audio technologie přenese hudbu přímo do vaší hlavy. Bez sluchátek a kabelů

 PC a Mobily 
16. listopadu 2020 16:12 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nyní můžeme poslouchat hudbu bez sluchátek Noveto Systems
Nová futuristická zvuková technologie vyvinutá v Izraeli umožňuje přehrávání hudby v hlavě člověka bez sluchátek a kabelů.

Společnost Noveto Systems uvádí na trh své nové přelomové stolní zařízení s názvem SoundBeamer 1.0.

Poslech hudby umožní zvukové paprsky

Technologie funguje pomocí takzvaného zvukového paprsku. Využívá 3D snímací modul, který nejprve lokalizuje a poté sleduje polohu ucha posluchače a pomocí ultrazvukových vln mu posílá zvuk a vytváří zvukové kapsy kolem uší.

Zatímco zvukové paprsky nejsou novinkou, firma vytvořila první spotřební zařízení, které tuto technologii využívá. A má v plánu představit menší verzi na Vánoce 2021.

V aktuální verzi budou mít posluchači možnost využít tradiční stereofonní zvuk, který rovnoměrně zasáhne obě uši, nebo možnost 3D, která vytváří 360stupňový zvukový zážitek, který posluchače zcela obklopuje. "Pocit poslechu je přímo ze sci-fi filmu. Zvuk 3D je tak blízko, že máte pocit, že je ve vašich uších, ale také před nimi, nad nimi a za nimi,“ napsala agentura Associated Press.

Poslouchat je možné i za pohybu

Zařízení rozpozná, na které uši má cílit a sleduje posluchače, ať jde kamkoli, aniž by bylo nutné dávat přístroji nějaké pokyny. Nestreamuje totiž na jedno přesné místo, ale sleduje posluchače a hraje v jeho hlavě.

Navíc takový poslech hudby prakticky neruší ostatní. Během testování většina ostatních lidí v místnosti slyšela trochu zvuku, ale velmi potichu. To znamená, že svou oblíbenou hudbu budeme moci v budoucnu poslouchat, aniž bychom rušili ostatní a navíc si s nimi budeme moci klidně povídat.

Společnost proto očekává, že nový produkt bude řešením mnoha běžných situací. Například v open space kancelářích si pracovníci budou moci přehrávat hudbu nebo poslouchat konferenční hovory, aniž by obtěžovali své kolegy, a to samé platí i doma. Dále čtěte: Pokud si nepamatujete název písničky a chcete ji vyhledat, zabroukejte ji Googlu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod