Tyto technologie bychom měli sledovat. Jejich prostřednictvím nás budou kontaktovat mimozemšťané

 Technologie 
14. února 2022 17:22 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Lasery jsou nejnadějnější technologií pro kontakt s mimozemskou civilizací Pixabay
S každým technologickým pokrokem naší civilizace se stále více mluví o tom, jakým způsobem by nás mohli kontaktovat mimozemšťané. Možná už to udělali dávno, ale my jsme nebyli v tu chvíli ještě vybaveni těmi správnými technologiemi.

Již více než 60 let vědci pomocí organizací prohledávají hluboký vesmír radioteleskopy, ale zatím nic nenašli. Jenomže naši nejbližší mimozemští sousedé jsou pravděpodobně od nás vzdáleni nejméně 100 světelných let, a  tak by trvalo něco kolem sedmi generací, než by se jejich zpráva dostala k nám. A jak už bylo řečeno, možná nás už kdysi dávno kontaktovali, ale my jsme nebyli technologicky schopni takovou zprávu zaznamenat. Takže pokud tam skutečně někde jsou, jak by nás dnes nejspíš kontaktovali?

Lasery

Opakující se laserové pulsy mohou být nejslibnější metodou pro detekci mimozemského života, protože jsou rychlé a mohou cestovat na obrovské vzdálenosti. Z těchto důvodů vědci nevylučují, že by mimozemšťané mohli používat podobnou metodu, aby se pokusili kontaktovat nás nebo jiné civilizace. SETI v současné době testuje tuto metodu prostřednictvím svého projektu LaserSETI, ale zatím se neobjevily žádné známky mimozemského života.

Mega stavby

Někteří výzkumníci tvrdí, že mimozemské megastruktury by mohly fungovat jako obrovské znamení, která na ně nasměrují vnější civilizace, tedy i tu naši. V poslední době byla pro vědce zajímavá hvězda KIC 8462852, která v posledních několika letech nevysvětlitelně potemněla a zase se rozzářila. Někteří badatelé tvrdili, že hvězda je možná obklopena mimozemskou megastrukturou, která blokuje světlo z hvězdy, ale je také možné, že ji zastiňují nějaké exoplanety. 

Rádiové vlny

Rádiové vlny jsou metodou pozemských vědců pro hledání mimozemského života již téměř 100 let. Protože rádiové vlny mohou plynule cestovat vesmírem, jsou ideální pro komunikaci, alespoň podle našeho názoru. Přesto si celá řada vědců myslí, že mimozemský život se může uchylovat ke stejnému způsobu komunikace. Samozřejmě ale jen za předpokladu, že mimozemšťané nejen myslí jako my, ale mají i stejnou technologii. 

Zdroj: NY Post, The Sun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod