Futuristická jachta umí plavat i létat. Drahá je ale i pro miliardáře, stojí totiž 620 milionů dolarů

 Technologie 
30. ledna 2022 17:10 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jachta z budoucnosti už reálně existuje Lazzarini (volný zdroj foto)
Je to bezesporu krásný futuristický kousek, navíc plný luxusu a s mnoha schopnostmi. Tato jachta, která se skutečně dostane na vodu, umí nejen plavat, ale také létat.

Air Yacht, jak svůj počin italská firma Lazzarini Design Studio nazvala, vypadá na první pohled jako ze sci-fi filmu. Umí ale plavat a po dobu 48 hodin dokáže i letět, dokonce i bezemisně.

Jachta z vláken

Air Yacht je logicky plná nových technologií. V první řadě je vyrobena z uhlíkových vláken a má dva balóny naplněné stlačeným héliem. Kromě svých letových schopností je jachta navržena také tak, aby plula velmi tiše, a to díky nafukovacím základnám, které se při přiblížení k vodě naplní vzduchem, což jachtě umožní plout. Jachta je ze vzduchu tlačena dolů rotací motorů a může také snadno stát na místě díky odtlakování hélia a kotevního systému.

Identické balóny nebo chcete-li vzducholodě, které obsahují 400 000 metrů krychlových helia, pohání osm protiběžných motorů napájených ultralehkými bateriemi a solárními panely.

Nevídaný luxus

A jachta, navzdory tomu, jak je nepodobná všemu, co jsme dosud v segmentu jachet viděli, poskytuje také nevídaný luxus.

Jachta disponuje celkem 10 apartmá pro cestující. Obě části plavidla jsou propojeny s centrálním trupem pomocí čtyř samostatných mostů, přes které mohou cestující procházet, aby se mohli pohybovat mezi různými oblastmi na palubě. Hlavní apartmá se nachází v hlavním trupu, který měří asi 80 metrů, spolu s prostorným obývacím pokojem s jídelnou a bazénem.

Jakmile si někdo stavbu této jachty objedná, bude čekat asi 5 let. A taky si bude muset opravdu hodně provětrat bankovní účet. Air Yacht totiž vyjde na více jak 620 milionů dolarů.

Zdroj: CNN, Boat International.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod