Tajné zprávy tvrdí, že UFO porušilo zvukovou bariéru bez zvukového boomu. Budou někdy tyto zprávy zcela odtajněny?

 Technologie 
01. dubna 2021 15:23 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vlády ví o UFO víc, než zatím říkají Department of Defense
Bývalý americký zpravodajský úředník nedávno odhalil, že Pentagon sedí doslova na hromadě zpráv o tom, co oficiálně nazývá neidentifikované letecké jevy (UAP), lépe známé jako neidentifikované létající objekty (UFO).

John Ratcliffe, který působil jako ředitel Národní zpravodajské komunity od května 2020 do ledna 2021, pro agenturu Fox News uvedl, že zprávy obsahují pozorování objektů, které je obtížné vysvětlit. Ratcliffe uvedl, že piloti amerického námořnictva a letectva a satelitní snímky si všimli UAP mnohokrát.

Neznámá technologie

Objekty údajně prováděly „manévry, které se těžko replikují, pro které nemáme technologii, nebo se pohybovaly rychlostí, která překračuje zvukovou bariéru bez zvukového boomu,“ řekl Ratcliffe. "Stručně řečeno, věci, které pozorujeme, je těžké vysvětlit."

Například když letadlo zvýší svoji rychlost, vytvoří se na něm tlakové vlny a nakonec se spojí do jediné rázové vlny. Když letadlo předběhne rázovou vlnu a pohybuje se rychleji než rychlost zvuku ve vzduchu, způsobí to náhlou změnu tlaku, což následně vytvoří zvukový boom. Neexistují žádné veřejně dostupné vědecké údaje, které by naznačovaly, že by jakékoli letadlo mohlo prolomit zvukovou bariéru bez vytvoření zvukového boomu. V podstatě lze říci, že zatímco inženýři mohou podniknout kroky k omezení zvukových boomů, fyzika říká, že je nemožné je úplně eliminovat.

Ratcliffe připustil, že Pentagon jednoduše nemůže racionalizovat některá z hlášených pozorování. "Vždy hledáme přijatelné vysvětlení. Existují však případy, kdy nemáme dobré vysvětlení pro některé věci, které jsme viděli. “

Co vše bude odtajněno?

Není jasné, proč se Ratcliffe rozhodl hovořit o UAP, ačkoli je možné, že jeho veřejné vystoupení předznamenává zásadní zprávu, kterou má Pentagon vydat v nadcházejících měsících. Rok 2021 skutečně slibuje, že bude jedním z nejvýznamnějších roků pokroku v oblasti zveřejňování informací o UFO.  A to rok poté, kdy americké námořnictvo oficiálně zveřejnilo tři videa, která ukazují, že UFO jsou pravá.

Navíc v srpnu 2020 americké ministerstvo obrany oficiálně schválilo zřízení pracovní skupiny pro neidentifikované letecké jevy (UAPTF). Pracovní skupina prozkoumá pozorování UAP.

I když není jasné, co pracovní skupina odhalí ve své první zprávě, Ratcliffovy poznámky by mohly poskytnout určitý návod. Je například pozoruhodné, že zmínil setkání pilotů amerického námořnictva i letectva s UAP. Námořnictvo samozřejmě potvrdilo tři videa pořízená piloty námořnictva, která ukazují UAP, ale služba také uvedla, že záběry původně nechtěla vůbec zveřejňovat.

Na druhé straně bylo letectvo ohledně UAP z velké části zticha. Přiznání bývalého ředitele Národní zpravodajské služby, že letectvo také vidělo UAP, je významné a může naznačovat, že služba bude hrát v nadcházející zprávě UAPTF větší roli.

Ratcliffe dále zdůraznil, že zdokumentovaná pozorování UAP Pentagonu přesahují rámec "jen pilota nebo jen satelitu nebo nějaké sbírky zpravodajských informací,“ řekl. "Obvykle máme několik zdrojů, které zachycují tyto věci." Už ostatně bylo naznačeno, že většina informací o UAP nebo UFO nepochází z videí či statických fotografií, ale z řady měření a dlouhodobé zpravodajské práce. Dále čtěte: Obrovská měsíční raketa prošla technologickým testem na jedničku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47