Polaroidové foťáky hlásí velký návrat s novou technologií

 Technologie 
18. března 2021 08:59 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Foťáky, které tisknou fotky, jsou zase hitem Depositphotos
Pamatujete tzv. polaroidové fotoaparáty, kde stačilo jen zmáčknout tlačítko a za minutku jste drželi v ruce hotovou fotku? Je to už kus nostalgie, který pohřbil nástup digitální techniky. Jenomže analogové fotoaparáty se nevzdaly a nyní zažívají obrovský návrat.

Tyhle foťáky, kterým si při jejich comebacku říká instantní fotoaparáty, ušly pořádný kus cesty. Zatímco kdysi nebyly fotky z polaroidu nic moc a sloužily především k zábavě, dnes je jejich kvalita na úplně jiné úrovni.

Co všechno instatní foťák umí

Většina dnešních instantních fotoaparátů už disponuje mnoha nezbytnými funkcemi pro pořízení kvalitní fotky. Nechybí tedy ani funkce automatického nastavení scén, která sama umí rozeznat úroveň okolního osvětlení a následně zapojit do hry blesk.

Navíc nové foťáky jdou s dobou a jejich inženýři dobře vědí, jak moc v posledních letech frčí selfíčka. A instantní foťáky jsou dnes připraveny i na takovéto focení, takže díky malému zrcátku při selfíčku vidíte, zda je váš záběr takový, jak má být.

Kvalita fotek

Kvalita fotek kdysi bývala u starých polaroidových fotoaparátů problémem. Mnohdy byly problémy s barvami i se samotným zaostřením. A v neposlední řadě si všichni pamatujeme na to, že fotografie nakonec po nějakém čase vybledly. Dnešní instantní fotoaparáty jsou ale technologicky už mnohem dál.

Nic takového se už s instantním fotoaparátem stát nemůže, takže fotky, které jím pořídíte, můžete klidně zařadit do svého rodinného alba. Zvětšil se rovněž i formát fotek, i když cena za jednu fotku je poměrně vysoká a pohybuje se v řádu několika desítek korun.

Zkrátka důvodů, proč se instantní fotoaparáty těší stále větší oblibě, je hned několik. Jsou designové a trendy, což je něco, čím se mladá generace ráda pochlubí, navíc umí dělat skvělá selfíčka.

Na obsluhu jsou stále velmi jednoduché, což zase ocení starší generace, která si ne zcela porozumněla s digitální technikou. A v neposlední řadě foťák, který vám do minuty vytiskne hotovou fotku, je rozhodně zdrojem velké zábavy. 

Jaký foťák si vybrat

Výrobci instantních fotoaparátů se to na trhu jen hemží. Takže při výběru toho správného pro vás postupujte podle toho, co je pro vás prioritou. Obecně by to měla být velikost fotografie a také displej fotoaparátu, aby se vám dobře ovládal.

Instantní foťáky dnes mají také vlastní vnitřní paměť, takže to je další ukazatel, který byste při jeho výběru měli sledovat. Vyfocené snímky totiž pak můžete díky tomu, že jsou uloženy v paměti fotoaparátu, dál používat a pracovat s nimi. Dále čtěte: Virtuální realita pomáhá lidem zůstat fit i v lockdownu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47