Takhle to bude vypadat v metaverzním městě, kde nebudou platit žádná pravidla

 PC a Mobily 
23. března 2022 16:27 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Chystá se virtuální město, kde nebudou žádné zákony ani policie Zaha Hadid Architects (volný zdroj foto)
Vypadá to krásně, ale bude to jen jako. I když dost možná, že si mnozí budoucí obyvatelé metaverzního města nakonec budou myslet, že tam doopravdy žijí.

Architektonická firma Zaha Hadid Architects odhalila svoje plány utopického digitálního světa. Jak by to mělo vypadat ve futuristickém metaverzním městě Liberland, ukazují fotografie. Jsou tam jako v každém jiném městě obytné budovy, radnice, kanceláře a obchody, píše New York Post.

Česká stopa

Zajímavé je, že architektonická firma založila svůj projekt na samosprávných ideálech Liberlandu, mikronárodu založeném v roce 2015 českým politikem Vítem Jedličkou.

Skutečný Liberland se nachází mezi Srbskem a Chorvatskem a má 7 000 schválených obyvatel. Přestože tento mikronárod samozřejmě není uznáván žádnou jinou zemí, může se pochlubit vlastní vlajkou, hymnou a kryptoměnou. A nyní tento mikronárod doufá, že se uplatní i ve virtuálním světě. Metaverze, která funguje na decentralizované platformě a využívá technologii blockchain, je ideálním prostorem pro prosperitu ideálů libertarianismu.

Estetika a digitální infrastruktura virtuální platformy mají být rovněž založeny na skutečných návrzích. Zkrátka inspirace reálným Liberlandem je opravdu obrovská. Dokonce napodobuje stejný tvar hranice jakou má tzv. Svobodná republika Liberland. Firma ovšem tvrdí, že metaverze není svět fantazie ani nějaká videohra.

V současné době se část metaverze testuje prostřednictvím dvou virtuálních podlaží v jedné z budov. Podle Jedličky budou mít občané a obyvatelé skutečného Liberlandu první přístup k metaverzi, jakmile bude uvedena do provozu.  

Zdroj: NY Post, The Sun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve