Apple varoval, že miliony uživatelů iPhonů jsou v současné době bez ochrany

 PC a Mobily 
22. ledna 2022 09:40 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Aktualizujte svůj iPhone na iOS 15 Pixabay
Apple totiž přestal vydávat nové aktualizace pro operační systém iOS 14, takže miliony uživatelů iPhonů jsou nyní vystaveni různým nebezpečím, která z toho pramení.

Co musí nyní všichni, kdo mají iPhone s iOS 14 udělat, je aktualizace telefonu na verzi iOS 15, která obsahuje veškeré bezpečnostní prvky.

iOS 14 měl fungovat, ale Apple uživatele podvedl

Když Apple v září loňského roku vydával verzi iOS 15, tvrdil, že upgrade není povinný pro uživatele, kteří chtějí zůstat u iOS 14. Společnost uvedla, že starší systém bude nadále dostávat aktualizace po určitou dobu, aby bylo zajištěno, že uživatelé zůstanou chráněni před bezpečnostními hrozbami.

To ale zjevně nebyla pravda. Minulý týden firma oznámila, že již uživatelům nedovoluje zůstat na iOS 14. Poslední aktualizace zabezpečení pro operační systém iOS 14.8.1 tak byla vydána v říjnu, ale uživatelé nyní už nemohou aktualizovat ani na tuto verzi. Apple se místo toho vrátil k tradiční metodě aktualizací, kdy uživatelé musejí nainstalovat nejnovější verzi operačního systému, aby získali veškerá zabezpečení. 

Které iPhony jsou kompatibilní s iOS 15.2?

Aktualizace je dostupná pro každého, kdo má iPhone 6S a novější, ale také pro majitele iPodu touch 7. generace. Pokud používáte iPhone, který nelze aktualizovat na iOS 15.2, budete muset koupit nový telefon. Přechod na novější iPhone znamená, že budete moci získat nejnovější aktualizace zabezpečení. Používání starších modelů, které nelze aktualizovat pomocí nejnovějších bezpečnostních oprav, je už velkým rizikem.

Zdroj: The Sun, QuotesDP.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47