Google varuje miliardy svých uživatelů před vlastní aktualizací Chromu

 PC a Mobily 
01. ledna 2022 08:00 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Během několika týdnů se vám mohou přestat načítat stránky Pixabay
Google vydal o Vánocích kontroverzní varování pro miliardy svých uživatelů. Nadcházející aktualitaze prohlížeče Chrome totiž může poškodit nespočet webových stránek po celém světě.

Zatím ale není jasné, které webové stránky a kolik vlastně budou novou aktualizací ovlivněny. Navíc to vypadá, že někteří provozovatelé webových stránek to ani nepoznají, dokud nebude příliš pozdě.

Najděte si jiný prohlížeč

Uživatelé Chromu by se měli připravit na přerušení nebo si najít jiný prohlížeč, který by mohli používat, dokud nebude problém vyřešen, uvádí zpráva Forbes. Uživatelé Chrome Canary by mohli čelit tomuto problému už příští měsíc, zatímco miliardy uživatelů používajících stabilní verzi prohlížeče se mohou těšit v horizontu 3-6 měsíců.

A v čem je problém? Podle všeho je jádrem problému číslování verzí softwaru Chrome. Oficiální verze prohlížeče Chrome je aktuálně ve verzi 96, zatímco Chrome Canary je již ve verzi 99. Když verze dosáhne číslovky 100, webové stránky postižené závadou se zřejmě přestanou načítat.

Google z neznámého důvodu v posledních měsících spouští nové verze svého softwaru Chrome neskutečně rychle. Například Chrome 95 společnost vydala teprve v říjnu.

Řešení je zatím v nedohlednu

Google údajně experimentuje s hackem, který má tento problém eliminovat. Tento hack údajně zahrnuje změnu způsobu zobrazení čísel jednotlivých verzí, aby bylo zajištěno, že v aktualizaci verze 100 se bude v prvních dvou číslicích zobrazovat číslovka 99, aby nedošlo k přerušení načítání stránek.

Zda to bude úspěšné řešení a hlavně kdy přijde, zatím není jasné. Faktem ale nadále zůstává, že  Chrome byl posledních 12 měsíců pod neustálým dohledem kvůli únikům dat, obavám o soukromí a tak dál. Před Vánoci dokonce museli uživatelé Chrome aktualizovat určitá nastavení, aby Google přestal sledovat každý jejich pohyb. 

Zdroj: Forbes, NY Post.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod