Na zařízeních s Androidem je hned několik kódů, díky kterým se dostanete ke skrytým funkcím

 PC a Mobily 
18. ledna 2022 16:12 / Mirka Malá
  24
📷
2 fotografie v galerii
Užitečné kódy usnadní práci na zařízení Pixabay
Nejspíš to většina uživatelů zařízení s Androidem ani neví, ale existuje několik užitečných funkcí, ke kterým je možné se dostat prostřednictvím tajných kódů.

Některé kódy jsou ovšem specifické jen pro určité modely, ale k jiným, obecnějším kódům lze přistupovat téměř na jakémkoliv zařízení Android. Tyto kódy obvykle začínají na *#“ a již dlouho se používají na mobilních telefonech pro přístup k zajímavým skrytým aplikacím a nastavením. Je však důležité si uvědomit, že ne všechny kódy mohou fungovat a některé mohou změnit funkčnost vašeho zařízení. 

Jak získat přístup k IMEI systému Android

Vaše mezinárodní identifikační číslo mobilního zařízení (IMEI) je jedinečné číslo spojené s vaším smartphonem. Někdy jej musíte zadávat, když například chcete odemknout Android, abyste mohli používat jinou síť. Chcete-li najít své číslo IMEI, přejděte na číselník a zadejte *#06#. Číslo by se mělo objevit na obrazovce.

Jak zobrazit diagnostiku Google Play

Existuje kód, který můžete zadat do svého zařízení Android, abyste odhalili své informace o službách Google Play nebo diagnostiku Firebase Cloud Messaging. Diagnostika vám umožňuje nahlédnout do funkcí aplikací, abyste se ujistili, že pracují správně.

Jak zkontrolovat stav Wi-Fi

Většina lidí pravděpodobně zažila frustraci spojenou se zpožděním WiFi. Pokud jste někdy zmateni svým telefonem, protože si nejste jisti, zda je problémem služba nebo jednoduše WiFi, existuje pro to kód. Na svém zařízení Android můžete provést test WiFi zadáním #*#232339#*# na klávesnici, abyste zjistili, jak jste na tom.

Jak vypnout zařízení

Inovativní technologie telefonů neustále vycházejí, ale někdy se dokáží i zaseknout. Pokud se například ocitnete v situaci, kdy potřebujete vypnout zařízení, ale dotyková obrazovka vašeho telefonu se začne chovat divně, nebo se vám možná zasekne tlačítko pro vypnutí, existuje pro to také kód. Jednoduše zadejte *#*#7594#*#* na číselníku a zařízení se vypne. 

Jak resetovat zařízení

Tu a tam je nutné restartovat zařízení z mnoha důvodů. Možná si pořizujete nové zařízení a chcete prodat nebo darovat své staré se všemi přetrvávajícími citlivými daty. Nebo možná váš telefon čelí některým technickým chybám a restartování je jedinou možností, jak to opravit. Zařízení můžete obnovit do továrního nastavení pomocí kódu *2767*3855#. 

Zdroj: NY Post, The Sun.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47