Váš starý iPhone může mít cenu zlata. Podívejte se do šuplíku, jestli nemáte zrovna takový. Prodejem můžete zbohatnout

 PC a Mobily 
23. února 2022 08:03 / Mirka Malá
  1
📷
3 fotografie v galerii
Pokud máte starý iPhone v šuplíku, skutečně si můžete slušně přivydělat Depositphotos
Pokud máte doma nějaké staré přístroje ody Applu, můžete doslova a do písmene sedět na slušných penězích. Hodnota retro zařízení jde totiž momentálně nahoru.

Některé stárnoucí iPhony, iPody i počítače Mac, které byly před pár lety na špičce, by rozhodně neměly končit v popelnici, protože nyní by mohly mít hodnotu i mnoha tisíc dolarů. Je to proto, že staré produkty Applu, dokonce i ty opravdu zastaralé, se staly lukrativními sběratelskými předměty.

Za kolik se dají staré kousky prodat

Tak například iPhone první generace má nyní v originálním balení na eBay hodnotu v přepočtu až 500 tisíc korun. Původní iPod classic, který byl uveden na trh v roce 2001, by mohl mít hodnotu okolo 1 milionu korun a dokonce i novější modely použitých iPodů jdou prodat za desítky tisíc korun, protože fanoušci mají rádi jejich obrovské úložné kapacity, které převyšují většinu moderních iPhonů. Studii o cenách produktů Apple na stránkách pro další prodej zveřejnila společnost Terapeak, která sleduje ceny sběratelských předmětů.

A to není zdaleka všechno. Podle průzkumu trhu se jedna červená a černá speciální edice čtvrté generace vydaná ve spolupráci s kapelou U2 prodala za téměř 2 miliony korun. Poptávka po retro produktech Apple v posledních letech zkrátka raketově vzrostla.

Máte něco takového v šuplíku?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008