Logo Apple na zadní straně iPhonu není jen tak. Co tajné tlačítko umí a jak jej odemknout

 PC a Mobily 
26. ledna 2022 14:47 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nakousnuté jablíčko není na zadní straně vašeho mobilu jen tak Pixabay
Pokud jste uživateli telefonů iPhone, pak byste měli vědět, že je na něm jedna skrytá funkce v podobě loga Apple na zadní straně vašeho mobilu.

Této funkci se říká Back Tap a je dobře schovaná, takže většina uživatelů o ní vůbec neví. Back Tap je funkce iOS 14, která byla spuštěna 16. září 2020. Tato funkce umožňuje uživatelům iPhonů proměnit logo Apple na zadní straně mobilu na tajné tlačítko. Jenomže je nutné ji aktivovat tzv. ručně.

Co Back Tap umí

Funkce Back Tap není především ve výchozím nastavení zapnutá, a proto ji nejprve musíte zapnout. Nicméně je velmi multifunkční a nabízí mimo jiné dvojité klepnutí, trojité klepnutí, přepínač aplikací, kameru, zámek obrazovky, snímek obrazovky a další vymoženosti.

Jak Back Tap aktivovat

Chcete-li na svém iPhonu nastavit Back Tap, pak musíte především mít systém iOS 14 a novější. Na starších iOS Apple tuto funkci nenabízí. Dále musíte přejít do nabídky Nastavení, pak najít funkci Přístupnost a následně Dotyk a Back Tap.

Jakmile se dostanete k Back Tap, můžete se rozhodnout nastavit buď Dvojité poklepání, Trojité poklepání nebo dokonce obojí. Jednoduše klepněte na požadované možnosti a vyberte ze seznamu zkratek. A to je vše. Pak už si můžete jen užívat této tajné funkce.

Pokud máte na svém mobilu iOS 14, měli byste vědět, že tento systém už není Applem podporován. Takže když už budete na svém mobilu nastavovat tuto skrytou funkci, raději si při té příležitosti rovnou stáhněte i novější iOS.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?