Zdá se, že ani virtuální realita nebude pro ženy bezpečnou zónou. Při testování jedné platformy došlo k sexuálnímu obtěžování

 PC a Mobily 
20. prosince 2021 13:55 / Mirka Malá
  4
📷
1 fotografie v galerii
Žena při testování VR zažila obtěžování, které navíc mělo ještě řadu podporovatelů Pixabay
Zdá se, že ani virtuální realita nebude pro ženy bezpečnou zónou, možná to nakonec bude ještě horší než v realitě. Žena, která v současnosti testuje VR platformu Horizon Worlds od firmy Meta, společnosti dříve známé jako Facebook, zažila nepěkné chvíle.

"Sexuální obtěžování není na běžném internetu nic nového, ale virtuální realita tomu dodává další vrstvu, díky které je událost intenzivnější,“ popsala žena svoji zkušenost. "Včera v noci mě nejen ochmatávali, ale byli tam i další lidé, kteří toto chování podporovali, díky čemuž jsem se cítila izolovaná v Plaza,“ hlavním shromažďovacím prostoru virtuálního prostředí, jak napsal NY Post.

Virtuální realita bude nebezpečným místem

Podle posledních průzkumů je obtěžování, včetně fyzických hrozeb či pronásledování v on-line prostoru stále na vzestupu, a jak zatím ukazuje testování, samotná virtuální realita nebo-li VR se už jeví jako nebezpečné místo, kde obtěžování bude o dost snadnější.

Platforma Horizon Worlds od Mety má být příjemný digitální únik, místo, kde můžete nacházet nové a zajímavé zážitky se svými přáteli avatary. Platforma aktuálně podporuje až 20 lidí během jedné virtuální relace. To se ale zjevně nedaří naplnit.

Meta ve svém prohlášení k incidentu poukázala na funkci Safe Zone, která uživatelům umožňuje použít blok proti interakci s ostatními uživateli. Společnost však připustila, že musí pracovat na tom, aby byla tato funkce opravdu uživatelsky jednoduchá, čímž dala najevo, že incident obtěžování, který prožila žena, jež platformu testovala, byl skutečně závažný.

Psychologie VR funguje podobně jako v reálném životě

Sexuální obtěžování ve virtuální realitě je jako sexuální obtěžování v reálném životě. Povaha virtuální reality je taková, že je navržena tak, aby přiměla uživatele myslet si, že jsou fyzicky v určitém prostoru, že každá jejich tělesná akce se odehrává v 3D prostředí.

Proto mohou být emocionální reakce v tomto prostoru silné a je to také důvod, proč VR ve skutečnosti spouští stejné vnitřní nervové a psychologické reakce.

Zdroj: NY Post Business Insider.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve