O riziku s kryptoměnami by mohl vyprávět. Přišel o půl milionu dolarů, protože jeho obchodník zemřel

 PC a Mobily 
01. dubna 2022 09:26 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
V online světě není všechno zlato, co se třpytí Pixabay
Je to příběh ze života. Jistý třiatřicetiletý muž, a nebyl rozhodně sám, přišel o půl milionu dolarů v kryptoměně, protože jeho obchodník zemřel. A jak se tak říká, všechna hesla si prostě vzal do hrobu.

Jistý Tong Zou je tak jedním z tisíců zákazníků, kteří byli po záhadné smrti Geralda Cottena vlastně okradeni. Sám Zou investoval půl milionu dolarů skrze Quadrigu CX, největší kanadskou kryptoměnovou burzu. Když ale spoluzakladatel Cotten zemřel během líbánek v Indii, peníze byly navždy ztraceny, píše New York Post.

O šokující kauze byl natočen dokument

Je to takové memento, která znovu vyvolává otázku, co je vlastně v online světě skutečně bezpečné. Tématu se dokonce začal věnovat i dokumentární film Netflixu.

Sám Zou samozřejmě nyní lituje, že se vůbec s kryptoměnami zapletl a říká, že měl raději investovat do nemovitostí, nebo prostě jen peníze uložit. Půl milionu dolarů je pryč a nevypadá to, že by se k nim někdy někdo dostal.

I když, odhaduje se, že na účtech Quadrigy bylo 250 milionů dolarů. Oficiální vyšetřování dospělo k závěru, že Quadriga byla staromódním podvodem zabaleným do moderní technologie. Kolem 76 000 investorů, jako je Zou, navždy přišlo o své úspory.

A otázka zní: Je to všechno pravda?

Jinými slovy, když je všechno online, jak víte, že je to skutečné? A firem, které nabízejí investice do kryptoměn, je v poslední době jako hub po dešti, takže je třeba si dávat pozor.

V tomto konkrétním případě se dokonce spekuluje i o tom, že Cotten, který trpěl Crohnovou chorobou, by mohl být ve skutečnosti naživu. Zemřel pouhých devět dní před líbánkami kvůli akutní bolesti žaludku. Jeho žena Jennifer Robertson řekla, že slíbil, že vytvoří mechanismus, díky kterému bude mít přístup ke všem heslům, až zemře. Nyní Cottenova žena ale tvrdí, že žádná přístupová hesla nikdy nedostala. 

Zdroj: New York Post, Sky News.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve