Je největší, nejdelší a nejvyšší. Takhle výletní loď plná luxusu trhá všechny rekordy

 Technologie 
27. února 2022 09:58 / Mirka Malá
  5
📷
4 fotografie v galerii
Největší loď světa se chystá na moře Royal Caribbean (volný zdroj foto)
Jinými slovy, než byste se dostali od přídě na záď, museli byste překonat úctyhodnou vzdálenost tří a půl hřišť pro americký fotbal. Největší výletní loď světa se jmenuje Wonde of the Seas a trhá všechny rekordy.

Obrovské výletní monstrum vyrazí na svou první plavbu už 4. března, a to z přístavu na Floridě.

Jak je loď veliká

Wonder of the Seas měří přesně 362 metrů na délku a má neuvěřitelných 18 palub. Tato loď pojme 5 734 cestujících, ale její maximální kapacita je 6 988 cestujících a 2 300 členů posádky. Hosté si tedy mohou užívat 16 palub, na kterých najdou kromě ubytování ve 2 867 kajutách i 20 restaurací a 4 bazény. Jen pro představu, Wonder of the Seas je asi o 30 metrů delší než největší vojenské lodě, jaké kdy byly postaveny, tedy konkrétně americké letadlové lodě třídy Nimitz.

Současnou největší výletní lodí je sesterská loď Symphony of the Seas od stejné společnosti Royal Caribbean, která je 361 metrů dlouhá, takže téměř stejně, jako Wonder of the Seas,  ale má menší kapacitu, konkrétně pojme 6 680 hostů a 2 200 členů posádky.

Luxus na palubě

Luxusní prostor Suite Neighborhood je na lodi k dispozici pouze pro ty, kdo si zakoupí apartmá a nabízí sluneční terasu, soukromé bazény a exkluzivní restaurace. Na palubě jsou také zážitky jako nejvyšší skluzavka na moři, surfovací simulátor, horolezecké stěny a čtvrť nazvaná Central Park, která je lemována více než 20 000 skutečnými rostlinami.

A chybět nebude ani zábava. Více než 100 účinkujících bude bavit cestující na čtyřech high-tech pódiích ve čtyřech prostředích, tedy na vzduchu, na ledě, na jevišti a ve vodě. Mezi show bude i první čistě ženské potápěčské obsazení v AquaTheater pod širým nebem, bruslařská show, high-tech bitva superhrdinů a také velká show se směsí hudby, zpěvu a tance. 

Zdroj: CNN, Wikipedia.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47