Pokud máte telefon s Androidem, ujistěte se, že nemáte tuto aplikaci pro ukládání hesel. Ukrade vám peníze

 PC a Mobily 
10. února 2022 18:33 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pokud ji máte v telefonu, ihned ji smažte Pixabay
Uživatelé zařízení s Androidem dostali před několika dny důrazné varování o aplikaci pro zabezpečení heslem obchodu Google Play. Ta krade nejen informace, ale i peníze.

Aplikace s názvem 2FA Authenticator se tváří jako bezpečná aplikace, která pomáhá uživatelům udržovat jejich on-line účty v bezpečí, ale místo toho do jejich mobilních zařízení vnáší malware. 

Je potřeba ji smazat

Podle bezpečnostní firmy Pradeo totiž tato aplikace umožňuje hackovat informace uložené v telefonech uživatelů. Společnost zjistila, že aplikace instaluje do telefonů uživatelů virus s názvem Vultur, který ohrožuje zabezpečení telefonu a dokonce finanční informace, jako jsou bankovní údaje. "Naše analýza odhalila, že dropper automaticky nainstaluje malware s názvem Vultur, který se zaměřuje na finanční služby, aby ukradl bankovní informace uživatelů,“ uvádí zpráva společnosti.

Co všechno škodlivá aplikace dělá

Skrytá oprávnění umožňují této aplikaci automaticky deaktivovat zámek klávesnice a jakékoliv související zabezpečení heslem, shromažďovat a odesílat seznam aplikací a lokalizaci uživatelů a volně provádět další činnosti, i když je aplikace vypnutá.

Aplikace může také stahovat aplikace třetích stran a překrývat rozhraní jiných mobilních aplikací. I když už byla odstraněna z obchodu Google Play poté, co bezpečnostní firma Pradeo vyšla ven se svými zjištěními, řada uživatelů ji stále má nainstalovanou ve svých zařízeních, a tito lidé se tak mohou pořád stát obětí malwaru. Proto je nutné ji z telefonu či dalších zařízení ručně smazat.

Zdroj: The Sun, Times of India.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008