Po sedmi letech přichází opět nový PlayStation. Objeví se začátkem listopadu

 PC a Mobily 
20. září 2020 12:31 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Na podzim se odehraje soubor nových konzolí Sony
Chystaná videohra Sony PlayStation 5 bude stát 500 $ a její uvedení na trh je naplánováno na 12. listopad. A půjde o skutečnou bitvu s Xbox Series X od Microsoftu, který má na trh také dát svoji novou konzoli.

Fanoušci videoher se už nemohou dočkat. Od března čekají, kdy to už konečně přijde. Zhruba sedmiletý životní cyklus herních konzolí se chýlí ke konci. Obě předchůdkyně, konzole Xbox One a PlayStation 4, byly uvedeny na trh už v roce 2013.

Za větší peníze více hraní

Nové konzoly slibují samozřejmě rychlejší načítání, vylepšenou grafiku a v neposlední řadě také nové hry. Konzole Sony je tentokrát také dražší, protože PS4 z roku 2013 se tehdy prodával o 100 dolarů levněji.

Sony PS5 ale přijde na trh tentokrát ve dvou různých modelech, prvním bude standardní verze s jednotkou Blu-ray Ultra HD za 500 dolarů a digitální verze bez diskové jednotky, která bude stát 400 doalrů. I když si stále můžete koupit hry na optických discích, je stále častější, že si je hráči místo toho raději stahují v digitální podobě.

Nejprve se PS5 dostane na ty největší světové trhy, mezi které patří samozřejmě USA, Japonsko, Mexiko, Austrálie, Nový Zéland a Jižní Korea, všude jinde se bude konzole prodávat o týden později.

PS5 bude mít Spidermana i Harryho

PS5 bude disponovat taky novými zajímavými hrami, a to včetně hry Spider-Man: Miles Morales, která bude hráčům k dispozici hned při spuštění, a hry Harry Potter: Hogwarts Legacy, která vyjde někdy v roce 2021. Final Fantasy XVI, která bude exkluzivní pro PlayStation, zatím datum svého vydání nemá.

Minulý týden Microsoft uvedl, že jeho Xbox Series X bude stát 500 dolarů a na trh se dostane o dva dny dříve než PS5. Nové videohry při spuštění zahrnují hry Assassin's Creed Valhalla, Gears Tactics, Dirt 5 a Watch Dogs Legion.

Nintendo, které vyrábí další populární hrací konzoli Nintendo Switch, nebude mít nový model až do příštího roku. Co ale bude možné s příchodem nových konzolí v listopadu rovněž pořídit, bude nová verze bezdrátového headsetu pro virtuální realitu Oculus Quest 2, která se začne dodávat od 13. října. Dále čtěte: Podle čeho si vybrat ta správná sluchátka na běhání.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008