Tahle elektrická nákupní taška je překvapivě levná. Na dálnici s ní ale nejezděte

 Auto-Moto 
16. května 2022 11:37 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Malý, ale šikovný. A také poměrné levný Micro Mobility Systems AG / volný zdroj
Jmenuje se Microlino a je to dvousedadlové eletrické autíčko, svou velikostí ideální do města. A až se začne vyrábět sériově, což bude během několika týdnů, bude mít na současné ceny elektrických vozů poměrně pěknou cenovku.

Microlino se samozřejmě zařadí někam na chvost kategorie malých elektrických vozů. Jeho mínusem může být fakt, že pojme pouze dva cestující, rozhodně má ale i svoje plusy. Do zacpaných měst, kde je problém zaparkovat, je svou velikostí naprosto ideální. Ovšem na dálnici se toto autíčko rozhodně nehodí.

Dojezd a dobití

S dojezdem to není nikterak slavné, ale na městské podmínky to úplně stačí. Navíc výrobce slibuje, že Microlino lze snadno dobít doma ze zásuvky, což zabere pouhé čtyři hodiny. Takže přijdete domů z práce a než půjdete spát, máte vůz připravený na ráno.

Microlino se v sériové výrobě má vyrábět v několika verzích, primárně pak s 14 kWh baterií, která slibuje dojezd až 230 kilometrů, nebo s menší 10,5 kWh baterií pro dojezd 177 kilometrů. A to na městské poměry vůbec není špatné.

Pokud byste si ale tohle minivozítko pro jízdy po městě chtěli opravdu pořídit, pak se budete muset připravit na to, že řadu věcí si v takovém autě budete muset odpustit. Microlina sice mají střešní okna, což je v létě jistě fajn, technologická výbava ale vesměs chybí.

Například nečekejte vůbec žádný infotainment. Místo toho si budete muset vystačit s přenosnými bluetooth reproduktory, které jednoduše spárujete se svým mobilem. Také o navigaci si tak můžete nechat jenom zdát. Co byste ale také za tu cenu chtěli. Je malé a do města praktické, rychle a snadno se dobije, je zcela elektrické a na městské podmínky má slušný dojezd. A to všechno za předběžnou cenu, která se má pohybovat v přepočtu okolo 320 tisíc korun. Auto je ale možné si rezervovat pouze přes stránky italského výrobce.

Autorský článek, další zdroj: New Atlas

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty