Hračka pro milovníky selfie. Nový dron se vejde do kapsy a udělá vám spoustu selfíček i videa ze vzduchu

 PC a Mobily 
01. května 2022 10:37 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Selfíčka ze vzduchu už nejsou problém Snapchat
Jmenuje se Pixy, má ho na svědomí Snapchat, vejde se do kapsy a udělá vám spoustu selfíček i videí ze vzduchu. Prostě taková krásná hračka pro ty, kdo se potřebují neustále fotit a vystavovat na sociálních sítích.

Dron navíc není složité používat. Má čtyři přednastavené vzorce letu, které lze ovládat pomocí multifunkčního tlačítka nahoře. Podle toho se dron vznáší před uživatelem nebo skupinou, vzdaluje se nebo přibližuje a taky se umí pohybovat kolem cílových objektů, třeba kolem vaší hlavy, popisuje New Atlas.

Jakou má dron optiku

Přední kamera dokáže pořizovat 12MP (4 000 x 3 000 pixelů) snímky a 2,7K video rychlostí až 30 snímků za sekundu, zatímco druhá kamera na spodní straně pomáhá dronu navigovat za letu, takže uživatelé vlastně nepotřebují ovladač. Pixy také přistane na natažené ruce, když splní svoje selfie úkoly.

A protože je droník propojený se Snapchatem,  pořízená selfíčka nebo videa lze poté, bezdrátově odeslat do funkce Memories v rámci aplikace Snapchat, spuštěné na spárovaném smartphonu. Záběry lze před nahráním na Snapchat, nebo jiné platformy sociálních médií, upravit a přidat efekty pomocí nástrojů pro úpravy.

Malý, ale šikovný

Pixy měří pouhých 131,7 x 106 x 17,6 mm  včetně baterie. Je vybaven čtyřmi rotory, které jsou z bezpečnostních důvodů uloženy v jasně žlutém krytu, je dodáván s 16 GB vnitřní paměti pro až 100 videí nebo 1 000 fotografií, má Bluetooth Low Energy, 802.11ac Wi-Fi a je kompatibilní s iPhone 7 nebo novějšími verzemi a také s některými telefony Android.

Li-ion baterie zvládne na jedno nabití až osm samostatných letů, i když samozřejmě bude záležet na zvoleném režimu letu. Samotnou dobu trvání letu lze nastavit přímo v aplikaci Snapchat. Každá vyměnitelná baterie se přes USB-C nabije asi za 40 minut, i když rychlé nabití na 80 procent zabere asi polovinu času. Jen pozor, tenhle malý droník není zrovna vhodný do větrného počasí, navíc není vhodný do deště. Pokud jste po něm už zatoužili, vězte, že v ČR ho zatím nekoupíte, ale za cca 230 dolarů bude k mání online u francouzských prodejců. Pixy se totiž zatím prodává jen ve Francii a USA.

Zdroj: New Atlas, The Verge.

Témata: dron, selfie, Snapchat, fotky, videa
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve