iPhony mají tajnou funkci, která mapuje každý váš krok. Můžete ji ale vypnout

 PC a Mobily 
12. ledna 2022 17:47 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Díky funkci Významná místa vás iPhone sleduje Pixabay
Váš iPhone vás sleduje téměř všude, kam se jen hnete, aniž byste o tom vůbec věděli. Další tajná sledovací vychytávka byla naštěstí nyní odhalena, takže pokud nechcete být sledováni, máte možnost ji vypnout.

Dotyčná sledovací funkce se nazývá Významná místa a řada uživatelů s ní ráda pracuje, protože zaznamenává vaše často navštěvovaná místa, takže vám může nabídnout služby, jako jsou personalizované dopravní informace nebo nejrychlejší cesta domů.

Apple sice tvrdí, že vaše data Významných míst jsou uložena ve vašem zařízení a nejsou sdílena s ostatními. Funkce je také end-to-end šifrována. Přesto byla mimo jiné tato funkce použita k zachycení podvádějících partnerů, kteří opakovaně přicházeli na podezřelou adresu.

Jde to vypnout

Pokud chcete mít jistotu, že vaše data ve Významných místech nebudou nijak zneužita, raději se této funkce vzdejte a vypněte ji.

Pokud ji budete chtít opravdu vypnout, přejděte do Nastavení. Rolujte dolů, dokud neuvidíte Soukromí a klikněte na něj. Následně vyhledejte Polohové služby. Klikněte na ně a poté se posuňte úplně dolů a klikněte na Systémové služby.

V Systémových službách vyhledejte Významná místa. Jakmile se na ně dostanete, měli byste vidět všechna místa, na která vás váš iPhone sledoval. Pokud kliknete na místa, zobrazí se vám dny a časy, kdy jste tam byli.

Pokud chcete funkci vypnout, najděte přepínač v horní části stránky Významná místa a vypněte jej. Poté budete muset znovu kliknout na Vypnout, abyste své rozhodnutí potvrdili.

Zdroj: NY Post, The Sun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47