Baterie bezdrátových sluchátek v reálném provozu nevydrží to, co slibují výrobci

 PC a Mobily 
08. října 2020 08:44 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
True wireless sluchátka je potřeba vybírat pečlivě Depositphotos
Bezdrátová sluchátka jsou stále oblíbenější. Uživatelsky jsou totiž mnohem příjemnější než klasická sluchátka s kabelem. Otazníky ale vyvolává především reálná výdrž baterie.

V podstatě nezáleží na tom, jakou značku sluchátek zvolíte. Baterie stejně nevydrží tolik, kolik slibuje výrobce. Jak je to tedy doopravdy?

Výdrž baterie závisí od způsobu používání sluchátek

Výdrž baterie ovlivňuje totiž v ostrém provozu řada faktorů. Jde především o hlasitost, využití dalších funkcí a v neposlední řadě také o to, zda se sluchátky rovněž telefonujete. V takovém případě sluchátka nevydrží více jak tři až pět hodin.

Podle odborníků jde o to, že výrobci sluchátka testují v podmínkách, kterých v reálném provozu nelze dosáhnout. A proto uvádějí daleko větší výdrž baterie.

V neposlední řadě také záleží na tom, zda vaše true wireless sluchátka mají také dobíjecí pouzdro. Průběžným dobíjením z pouzdra totiž můžete výdrž baterie o něco prodloužit. V takovém případě už vznikají mezi sluchátky větší rozdíly. Záleží totiž na tom, jaké dobíjení pouzdro umožňuje. Některá pouzdra tak protáhnou výdrž baterie na deset hodin, jiná významně více.

Při výběru sluchátek zvažte, kolik hodin provozu potřebujete

Je to velmi důležité. Pokud totiž například pouze posloucháte hudbu po cestě do práce a z práce a pak třeba při běhání nebo ve fitku, zcela jistě nepotřebujete sluchátka s obrovskou výdrží. Navíc pokud by se vám náhodou vybila, postačí vám rychlé dobití z pouzdra.

Pokud ovšem víte, že se sluchátky budete během dne rovněž často telefonovat, pak si musíte vybrat taková, u kterých baterie vydrží reálně déle. Odborníci doporučují pro tento typ provozu vybrat sluchátka, u kterých výrobce slibuje výdrž baterie po dobu 24 hodin. I když bude výdrž reálně nižší, při průběžném dobití z pouzdra by měla i tak pohodlně stačit.

Rovněž je pro dlouhé používání sluchátek dobré zvolit taková, která umožňují používání jen jednoho sluchátka. Například když vyřizujete pracovní hovory, stačí vám k tomu jedno sluchátko, zatímco to druhé se nabíjí z pouzdra.

Výběr true wireless sluchátek je naštěstí ale veliký, takže si každý určitě vybere podle svého, byť baterie v reálném provozu vydrží méně, než uvádí jednotliví výrobci. Dále čtěte: Google do svého nového smartphonu Pixel 5 nedá obličejový skener.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47