Tom Cruise natočí první reálné filmové záběry ve vesmíru

 Technologie 
03. října 2020 08:01 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
První film v reálném vesmíru natočí Tom Cruise  Depositphotos
Původně NASA tvrdila, že pracuje s Tomem Cruisem a režisérem Dougem Limanem na dosud nepojmenovaném filmovém projektu zahrnujícím natáčení částí filmu uvnitř ISS. Ale všechno bude ještě trochu jinak.

Nové informace říkají že Cruise i Liman a jedna z hereček, poletí pomocí kapsle SpaceX Crew Dragon na ISS a budou tam natáčet.

Reklama je reklama

Proč by NASA dovolila Tomu Cruisovi natáčet na ISS místo toho, aby se tam dělala věda? Podle NASA je naděje, že by velký hollywoodský film mohl udělat pro NASA to, co Cruisův film Top Gun pro americké námořnictvo.

"Pokud Tom Cruise dokáže přimět děti na školách, aby se připojily k námořnictvu a staly se piloty, proč by nemohl inspirovat nějakého dalšího Elona Muska? To je to, co potřebujeme,“ obhajuje Jim Bridenstine z NASA.

Filmový let do vesmíru

Cruisův filmový výlet organizuje společnost Axiom Space, která už dříve oznámila, že bude prodávat privátní lety na ISS, a to do doby, než sama vybuduje vlastní orbitální laboratoře a pětihvězdičkový vesmírný hotel.

Hollywood už natočil stovky vesmírných filmů, ale všechny se natáčely v ateliérech za použití mnoha filmových triků. Ještě nikdy se žádné sci-fi netočilo v reálném vesmíru. Zatím se ale vedou spekulace o tom, o jaký Cruisův film se vlastně jedná.

Herec má v současné době rozpracované dva filmy série Mission Impossible, jejichž produkci zastavila a podstatně zdržela pandemie koronaviru. Spekulovalo se tedy, že natáčení na ISS se bude týkat některého z těchto dvou snímků.

Vypadá to ale, že se bude jednat o zcela nový filmový projekt, který má Tom Cruise ve svém filmovém diáři zatím zapsán jako Untitled Tom Cruise/SpaceX Project. Natáčení ve vesmíru by se mělo odehrát během příštího roku, je ale možné, že díky zpoždění projektů Mission Impossible to bude nakonec později.

Je ale jasné, že vše je již naplánováno. Pokud to vyjde příští rok, Cruise bude prvním hercem, který bude natáčet na ISS. Příští rok mu přitom bude 59 let. Dále čtěte: NASA poprvé vyzkoušela helikoptéru, která má prozkoumat Mars.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod