Google do svého nového smartphonu Pixel 5 nedá obličejový skener

 PC a Mobily 
03. října 2020 14:15 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Google představil svůj nový smartphone Google
Google se rozhodl vyndat obličejový skener ze svého vlajkového smartphonu Pixel, a to jen rok poté, co jej představil s velkými fanfárami.

Vyhledávací gigant na své každoroční hardwarové akci ohlásil dva nové telefony 5G Pixel, přičemž oba budou vybaveny senzory otisků prstů namísto senzorů, které Google představil v loňském roce.

Pixel 4 měl to, čím se Google v loňském roce chlubil. Tedy nejrychlejší technologii pro odemknutí mobilu skenem obličeje, stejně jako čip, který uživatelům umožňoval dělat věci jako přeskakování skladeb pomocí gest rukou nad obrazovkou.

Co se stalo?

To není úplně jasné. Slavnostní představení smartphonu Pixel 5 trvalo fakticky pouhou chviličku a prezentace se zaměřila především na displej, který sahá až k samotným okrajům telefonu, a také na špičkový fotoaparát, který nyní zahrnuje ultraširokoúhlý objektiv.

Nicméně reakce na chybějící rozpoznávání obličeje byla obecně mezi uživateli pozitivní, lidé se radují z návratu k biometrickému senzoru.

Mohou za to roušky?

Je to možné. V době, kdy je jasné, že všichni budeme nosit roušky dlouhé měsíce, je odemykání smartphonu pomocí obličeje fakticky zbytečné.

A tak nejnovější telefon Google bude raději vybaven režimem Extreme Battery Saver, který podle společnosti pomůže prodloužit výdrž baterie zařízení až na 48 hodin tím, že umožní uživatelům vybrat si, které aplikace v daném okamžiku fungují.

Telefon za 699 dolarů bude pravděpodobně výrazně levnější než konkurenční zařízení od společností Samsung a Apple. Ta představí svůj nadcházející iPhone 12 až za několik dní. Google také potvrdil, že bude prodávat levnější model Pixel 4A, který také bude schopen pracovat na 5G sítích. Jeho cena bude 499 dolarů a na trh se dostane v listopadu.

Technologický gigant se sídlem v Mountain View v Kalifornii také oznámil nový inteligentní reproduktor Nest a také první zařízení Chromecast s dálkovým ovládáním.

Chromecast zahrnuje Google TV, kde zákazníci budou moci pomocí dálkového ovladače procházet různé streamovací aplikace prostřednictvím zábavního centra. Dále čtěte: Google už neumožní aplikacím sledovat nevěrné partnery.

Témata: google, smartphone, pixel,
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008