Létající domácí kamera za vás zkontroluje zapnutý sporák či televizi

 PC a Mobily 
30. září 2020 16:48 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Létající kamera zkontroluje, co jsme možná před odchodem neudělali Amazon
Tato létající kamera jednou provždy odpoví na jednu z nejčastějších otázek, které si pokládáme, když odejdeme z domova. Nenechala jsem zapnutý sporák? Vypnul jsem televizi?

Létající domácí kamera vám odpoví na otázku, zda je sporák zapnutý, nebo zda jste nechali otevřená okna. Proletí se bytem či domem a ukáže vám, zda jsou okna otevřená nebo skutečně zavřená.

Kamera se začne prodávat příští rok

Zařízení bylo jedním z několika nových, která Amazon představil před několika dny. Domácí létající kamera s názvem Ring Always Home Cam se začne prodávat v příštím roce a stát bude asi 250 dolarů.

Ochrana soukromí je velkou otázkou

Kritici už ale vyjádřili obavy ohledně ochrany soukromí. Amazon ale tvrdí, že dron nahrává, pouze když je ve vzduchu a že za letu vydává zvuk, takže všichni lidé, kteří jsou v tu chvíli přítomni v domě, jsou upozorněni zvukem na nahrávání.

To je ale jen jedna strana mince. Zatím není jasné, kde všude se záznam z letu kamery bude ukládat. Jen si představte, že odejdete z domu, domníváte se, že jste nechali zapnutý sporák a požádáte ze své kanceláře kameru, aby to zkontrolovala. Ta se proletí celým domem, natočí záznam o letu a podá vám zprávu, že sporák je vypnutý a vy nemusíte být nervózní.

Díky tomu ale bude někde záznam vybavení vašeho bytu a kamera rovněž jistě získá přehled o vaší časové rutině během pracovního týdne, popřípadě o vaší delší nepřítomnosti v době dovolených.

Amazon také uvedl, že se pustí i do oboru streamování videoher a bude tak konkurovat Googlu a Microsoftu. Nová služba s názvem Luna umožní omezenému počtu uživatelů vyzkoušet si hraní už teď za drobnou cenu, ale není jasné, kdy bude hraní přístupné široké veřejnosti. Lunu nicméně bude možné hrát na počítačích, zařízeních Fire TV a prostřednictvím aplikace pro iPhone. Dále čtěte: Po sedmi letech přichází opět nový PlayStation. Objeví se začátkem listopadu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve