Prodlužte životnost vaší elektroniky, zvýšíte tím i samotnou efektivitu

 PC a Mobily 
21. července 2020 08:12 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
I o naše elektronická zařízení se musíme starat JumpStory
Malá údržba vede k prodloužení životnosti vašich osobních technologických zařízení. Dobrá preventivní péče o všechna vaše elektronická zařízení může ve skutečnosti zvýšit jejich životnost i samotnou efektivitu.

Baterie déle vydrží, mechanické díly taktéž a vaše zařízení si mohou zachovat svůj rychlý provoz. Naopak při nesprávné péči technologická zařízení postupně zpomalují, hůře se ovládají a jsou náchylnější k fyzickým škodám. Chcete-li tyto problémy obejít, je zásadní investovat do ochranných krytů, jako jsou kvalitní pouzdra pro smartphony, jakož i do silikonových chráničů klávesnice a pouzder pro notebooky.

Pokud tedy hledáte rady, jak prodloužit životnost vašim oblíbeným technologickým zařízením, jsou tu rady odborníků na nejlepší postupy údržby smartphonů, notebooků, tabletů a dalších.

Smartphony

Odborníci radí především instalovat nebo spustit aplikaci pro optimalizaci telefonu, například Droid Optimizer, a to jednou denně, aby se zvýšil výkon a rychlost telefonu. Aplikace pošle nepoužívané aplikace ke spánku, což ušetří spoustu energie baterie a také spoustu mobilních dat. Tato aplikace rovněž optimalizuje datová pozadí telefonu.

Notebooky

Podle odborníků může použití dobrého antivirového balíku, tedy ideálně sady s firewallem, antivirem a antispamem, přinést notebooku mnoho dobrého. Doporučují také nainstalovat blokátor reklam pro prohlížeč, který používáte, aby se zabránilo zbytečným reklamám a spamovým cookies. To zachová také vaši historii vyhledávání v soukromém režimu.

Tablety

Pokud jde o péči o tablety, odborníci říkají, že je dobré dodržovat stejné kroky jako při údržbě smartphonu, včetně spuštění aplikace pro optimalizaci telefonu. Chcete-li zachovat baterii tabletu ve stále dobré kondici, nedoporučují ji po delší dobu nechávat v nabíječce. Přes noc je to v pořádku, ale nabíjení po dobu delší než jeden den baterii ničí a ta se bude nakonec rychleji vybíjet.

MP3 přehrávače

Spolu s investováním do kvalitních pouzder a tvrzených krytů odborníci tvrdí, že nejlepší věc, kterou můžete udělat pro svůj MP3 přehrávač, je udržet jej co nejdále od vody a páry. Ani vodotěsná zařízení totiž nejsou zcela vodotěsná. Pokud si ale nutně potřebujete poležet ve vířivce se svým přehrávačem, investujte do ochranného pouzdra, které pomůže chránit váš MP3 přehrávač před poškozením vodou a párou. Dále čtěte: Vaše vlastní bezpečnostní kamery na vás mohou donášet.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47