Na co si dát pozor při výběru sportovního náramku či chytrých hodinek, abyste nebyli zklamaní

 PC a Mobily 
14. července 2020 08:51 / Petr Vlach
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nositelná elektronika ovládla trh Pixabay
Zatímco prodeje počítačů a mobilů postupně klesají, nositelná elektronika prožívá doslova boom. Nač si ale dát pozor, abyste nebyli zklamaní. Máme dobrá doporučení.

Nositelná elektronika se dobře prodává. Toho využívají pochopitelně i různí šejdíři a pochybné značky. Jejich produkty jsou málokdy opravdu funkční. Ale dokonce i při nákupu značkového zboží se můžete napálit.

Vyhněte se „čínským šmejdům“

Ačkoliv mnoho produktů kvalitních značek vzniká v Číně, existuje také mnoho firem, které nabízejí zboží, které se na obrázku podobá výrobkům renomovaných značek, ale jejich funkčnost je prakticky nulová. Pokud budete mít štěstí, produkt vám ukáže čas, spočítá kroky a upozorní na příchozí hovory či zprávy. Jestliže vám tyto funkce stačí, můžete podobný náramek či hodinky vyzkoušet. Za předpokladu, že budou laciné, může jít o dobrou volbu. V horším případě zjistíte, že nefungují vůbec. U mnohých je také téměř nadlidský výkon odpojit řemínek, abyste mohli přístroj dobít.

Pozor na slovo „voděodolné“

Dejte si dobrý pozor, abyste se nenapálili a nekoupili si pro účely plavání hodinky, které se pyšní odolností proti vodě. Tímto slovem se míní odolnost proti stříkající vodě, tedy například dešti či odolnost vůči několika kapkám, které dopadnou na hodinky při mytí. Pro plavání nebo dokonce pro potápění potřebujete přístroj, který má tuto informaci jasně v popisu uvedenou. A současně platí, že s hodinkami, se kterými můžete plavat, se nemůžete potápět, protože při zvýšeném tlaku vody by samozřejmě došlo k průniku kapaliny do nitra zařízení.

Pohlídejte si potřebné funkce

Před nákupem přístroje si důkladně pročtěte seznam funkcí, které dané hodinky poskytují. Zejména pokud máte určitý váš oblíbený sport, měli byste mít naprostou jistotu, že právě vámi vybraný model jej bude poskytovat. Také se zajímejte o to, zda náramek či hodinky mají funkci GPS. Takové zařízení bývá již na lepší úrovni a k monitorování činnosti nepotřebujete spolupráci s mobilem.

Zdaleka ne každé hodinky umožňují přijmout telefonní hovor. Jestliže je tato funkce pro vás důležitá, ujistěte se, že ji hodinky obsahují. Musí tedy mít jak mikrofon, tak reproduktor. Pozor si také dejte na použitý typ displeje. Nehleďte na poutavé obrázky. Jestliže chcete stále viditelný displej, který sám nezáří, ale je skvěle čitelný i na ostrém slunci, potřebujete transreflexní displej. Jestliže chcete jasné barvy, které se rozsvítí jen občas, určitě volte AMOLED. U klasických displejů pak čekejte spíš horší čitelnost a celkově nižší kvalitu.

Pročtěte si recenze a různá fóra

Recenze je určitě dobré přečíst. Najdete tam spoustu informací od uživatelů. Obvykle jde ale o recenze napsané těsně po nákupu. Tehdy je výrobek nový a funkční. Mnohem zajímavější jsou proto zkušenosti z různých uživatelských fór, kde najdete poznatky s odstupem času. Lidé zde obvykle řeší své problémy a vy zjistíte, že určitý model má snadno poškrábatelný displej, jiný má zase problémy s určitými funkcemi, které přestávají pracovat. Například jedny hodinky renomované značky mají velmi časté problémy s výškoměrem. Jestliže vás právě tato funkce nezajímá, můžete si hodinky s klidem koupit. Pokud je pro vás nadmořská výška a počet vystoupaných pater klíčové, pak si nákup dobře rozmyslete. Podobně některé modely mají problémy s češtinou. Nejen, že nemají možnost mít prostředí v češtině, ale také mají potíž i se zobrazením českých znaků ve zprávách a emailech.

Životnost výrobku pochopitelně posílíte, když si koupíte sklíčko na displej a podle potřeby i další ochranné prvky. Někdy bývá vhodné používat pro různé účely různé řemínky. O údržbě oleofobní vrstvy displeje si můžete přečíst v článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47