Videocheck, chytrý nástroj (nejen) pro těžké časy

 Auto-Moto 
27. března 2020 14:00 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Značka Peugeot udržela provoz ve všech svých servisech Peugeot
V současné době by určitě bylo nejlepší zavřít se doma. Možná někteří dokonce sní o hibernaci, tedy upadnout do jarního spánku a probudit se, až bude vše zase v normálu. Jenže některé potřeby a úkoly prostě nezmizí a i když vozidel na silnicích značně ubylo, doprava autem je stále nutností. A jak je známo, i auta mají své potřeby. Aby plnily řádně svoji funkci, vyžadují patřičnou údržbu a servis. Naštěstí některé autoservisy fungují dál, i když jinak, než tomu bylo dosud.

Například značka Peugeot udržela provoz ve všech svých servisech. „Našim servisům zajišťujeme pomoc a podporu od samého začátku. Vydali jsme souhrn doporučení, jak bezpečně zajišťovat servisní služby a současně omezit osobní kontakt,“ ujišťuje zákazníky ředitel poprodejního servisu pro značku Peugeot, Jan Matoušek, a dodává: „Urychlili jsme zavedení nástroje Videocheck pro on-line potvrzení rozsahu zakázky se zákazníkem, včetně vytvoření seznamu prací a souhlasu zákazníka. Díky tomuto nástroji jsme schopni vůz důkladně prověřit a předložit našim klientům důvěryhodný report, který je srovnatelný s výsledkem prohlídky vozu za přítomnosti klienta.“

Videocheck je šikovný nástroj, který se v současné době velice hodí, protože zcela eliminuje kontakt s klientem, nicméně určitě ho oceníte i v dobách, až se situace vrátí do normálu. Videocheck funguje za pomocí aplikace, kterou mají mechanici servisů Peugeot v mobilu. Pomocí ní pořizují kvalitní videozáznam z komplexní prohlídky, které je váš vůz podroben. Na konci prohlídky má mechanik v ruce videozáznam rekapitulující veškerá zjištění, přičemž může postupovat podle rozsáhlého formuláře, který je součástí aplikace Videocheck. Vyplněný formulář společně s videozáznamem zaslaný klientovi pak představuje zcela transparentní a důvěryhodný podklad pro rozhodnutí klienta o dokončení zakázky. Při prohlížení videa z prohlídky se budete cítit tak trochu, jako byste koukali mechanikovi přes rameno. Navíc si záběr si můžete přiblížit, zopakovat… zkrátka nic vám neunikne. Pak můžete s klidem podepsat objednávku servisních úkonů na vašem voze, aniž by vás trápilo sebemenší podezření, že jste se nechali napálit.

Peugeot přišel ještě s dalším opatřením, jak vám v těžkých časech usnadní život, jak říká Jan Matoušek: „Vzhledem k mimořádné situaci a ve snaze co nejvíce zmírnit starosti uživatelů s provozem auta jsme rozhodli umožnit výjimečně toleranci překročení intervalu pro pravidelnou prohlídku. Naše servisy budou pro značku Peugeot nyní akceptovat překročení servisního intervalu až o 3000 km nebo 3 měsíce, aniž by byla dotčena záruka.“

Takže bliká-li na vás na vašem palubním počítači kontrolka servisu, můžete si dovolit ji chvíli ignorovat, ovšem delší překročení intervalu už by se vám mohlo vymstít, takže raději to řešte, a to tak, že zavoláte do vašeho servisu. Ostatně volejte i v případě potřeby jiných servisních úkonů.

„Naše sítě jsou plně připraveny poskytnout tyto služby, avšak v rámci celkové koordinace a nastavených bezpečnostních opatření žádáme naše klienty, aby v případě potřeby navštívit servis vždy nejdříve telefonicky nebo elektronicky kontaktovali zaměstnance našich servisů a domluvili se s nimi na způsobu přijetí vozidla do servisu. Naši partneři jsou připraveni zákazníkům poskytnout informace a doporučení i v případě záručních oprav,“ říká Jan Matoušek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47