Satelitní snímky odhalily, že Čína staví daleko od civilizace mohutnou leteckou základnu

 Letectví 
09. července 2021 17:59 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Čína staví vlastní tajemnou oblast 51 Google Maps
Co se děje v jisté odlehlé oblasti Číny přesně nikdo neví, jak ale odhalily satelitní snímky, zdá se, že Čína buduje vlastní tajemnou oblast 51. Tajná základna se rychle rozrůstá.

Oblast 51 v americké Nevadě je tajemstvím opředená testovací letecká základna, jejíž existenci americké letectvo přiznalo až v roce 1999, přestože funguje už od roku 1957. Co přesně se tam děje, je předmětem konspiračních teorií. A něco takového teď staví i Čína.

Další tajná letecká základna?

Zřejmě to tak bude. Už loni v září Čína poprvé vypustila své bezpilotní, opakovaně použitelné vesmírné letadlo. To zůstalo na oběžné dráze po dobu 2 dnů a následně přistálo na dlouhé přistávací dráze v provincii Sin-ťiang. Do té doby o takovém letišti nikdo nevěděl.

Podle NPR za posledních několik měsíců na základně vyrostl nejméně tucet nových budov. Obrázky z Map Google z roku 2021 sice stále nezobrazují nové budovy, nicméně přistávací dráha je opravdu velmi dlouhá a umožňuje přistání ze tří směrů.

Fakt, že na nových satelitních záběrech už stojí nové budovy, je náznakem toho, že Čína skutečně buduje rozsáhlou základnu doslova uprostřed ničeho, kilometry od jakékoliv civilizace, kde bude držet pod pokličkou svoje letecké technologie.

Čína se snaží dohnat USA

Čína, která se snaží dohnat USA v mnoha leteckých kategoriích, tak určitě vlastní oblast 51 potřebuje. Číňané mimo jiné údajně vyvíjejí nový tajný bombardér H-20, který má být konkurentem legendárního amerického bombardéru B-2.

Čína dosud v letectví technologicky zaostávala, ale nyní má v této oblasti obrovské ambice, stejně velké, jako jsou její plány s dobýváním vesmíru. Takže pokud se navíc ve sledované oblasti na příštích satelitních snímcích objeví také velké hangáry, bude jasné, že Čína tam před světem skrývá něco velmi důležitého. Dále čtěte: Dream Chaser začne létat s nákladem do vesmíru. Podobá se legendárním raketoplánům a nepotřebuje žádné astronauty.

Zdroj info: NPR.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47