Přepravní tunel Elona Muska pod Las Vegas je hotový

 Auto-Moto 
18. května 2020 08:05 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Musk také plánoval rychlotunel mezi Los Angeles a San Franciscem Pinterest
Po roce kopání společnost Elona Muska dokončila druhý tunel pro svůj podzemní systém přepravy osob pod Convention Center v Las Vegas (LVCC). To znamená, že plán zahájení provozu v lednu 2021 se stihne. Tehdy měla ve městě také začít každoroční přehlídka spotřební elektroniky (CES).

Muskovým cílem je rychlá a pohodlná přeprava účastníků kongresů a veletrhů po rozsáhlém areálu LVCC. Přejít celý kampus totiž nyní trvá asi 15 minut, ale Musk to tunelem zvládne asi za minutu.

Musk plánuje rychlojízdu v modifikovaných Teslách

Po dokončení bude tzv. Las Vegas Loop tvořena třemi stanicemi v areálu kongresového centra. V podzemním tunelovém systému plánuje Musk přepravovat skupiny 12 až 16 cestujících v modifikovaných vozech Tesla. Při rychlosti až 155 mil za hodinu budou mít tyto upravené vozy Model 3 a Model X kapacitu na to, aby přepravily asi 4 000 návštěvníků za hodinu. Zatím budou mít vozy řidiče, ale Musk plánuje, že v budoucnu bude celý přepravní systém fungovat autonomně.

Premiéru tunelu odložil koronavirus

Obrovský, a zároveň také jeden z nejprestižnějších veletrhů spotřební elektroniky, se ale v lednu příštího roku v Las Vegas kvůli koronaviru neuskuteční. Premiéra tohoto technologického zázraku se tak bude muset odložit až do doby, než se v kongresovém centru Las Vegas bude konat jiný veletrh. Přepravní rychlotunel totiž bude sloužit pouze návštěvníkům veletrhů a nebude k dispozici pro běžnou přepravu po Las Vegas.

Nyní tedy má Musk poměrně čas na to, aby vystavěl dvě nadzemní nástupní a výstupní stanice, které se budou nacházet na obou koncích tunelového systému, a také třetí podzemní zastávku, která bude ve středu trasy. Dále čtěte: Mobilní nabíječky jsou nadějí pro elektrická auta.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve