Plánujete kupovat auto? Nejdřív ho důkladně vyzkoušejte

 Auto-Moto 
15. června 2022 07:15 / Ema Maxová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Poptávka po automobilech je stále velmi vysoká Peugeot
Poptávka po automobilech je stále velmi vysoká. Výrobní omezení, čipová krize, problémy s kamionovou a železniční dopravou a jiné faktory ale tlačí nabídku ke dnu. Prodejci aut hlásí prázdné showroomy a chybí dokonce i demonstrační vozy. Často si tak klienti nemohou před objednávkou a složením zálohy auto ani pořádně vyzkoušet. Řešením mohou být různé testovací akce a roadshow, které pořádají samotné filiálky a importy značek. Léto je pro to ideální příležitostí, máte tak na výběr.

Tradiční je například akce Peugeot Emotion Day, a ta se právě teď rozjíždí. Plánujete-li tedy kupovat auto, určitě nevynechejte možnost vyzkoušet kompletní řadu modelů Peugeot. I když se nakonec pro vůz francouzské provenience nerozhodnete, můžete alespoň otestovat, zda vám vyhovuje plug-in hybrid či elektromobil, protože právě tyto technologie Peugeot Emotion Day představuje.

Letošní Peugeot Emotion Day navštíví během 40 dní 38 míst po celé České republice. Výběr vozů, které si letos návštěvníci budou moci otestovat, je neobyčejně pestrý. Jasně v něj však dominuje žhavá novinka značky, Peugeot 308. Představí se jako sportovně laděný hatchback i praktičtější kombi s označením SW, v benzínových, dieselových i obou plug-in hybridních variantách. V novém Peugeotu 308 si můžete vyzkoušet revoluční technologie, které zatím v jiných modelech značky nenajdete. Například vyhřívaný volant, nebo vylepšený adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go, který nově ovládá poloautomatickou změnu jízdního pruhu, doporučení rychlosti a přizpůsobení rychlosti v zatáčkách.

Dále je tu Peugeot Matrix LED, technologie, se kterou se zatím setkáte jen v prémiových segmentech. Jedná se o dálková světla se schopností ve tmě neustále naplno svítit, aniž by oslňovala ostatní řidiče. Systém Peugeot i-Connect® Advanced je zase vrcholnou ukázkou moderního, efektního a snadno ovladatelného infotainmentu. Převratnou novinkou je také systém sledování mrtvého úhlu s dlouhým dosahem, a to až 75 metrů. Nový Peugeot 308 má také nejnovější technologii zajišťující snadné a bezpečné parkování. Jedná se o nový systém Visiopark 3 složený ze čtyř kamer pokrývajících 360° a couvací kamery s ostřikovačem. 

Po loňské úspěšné premiéře elektromobilů na Peugeot Emotion Day se letos tato nabídka opět vrací, a to v zastoupení modelů Peugeot e-2008 a e-Rifter. Široký je i výběr plug-in hybridů. Kromě zmíněných modelů e-308 budou k testování také Peugeot 3008 HYBRID4 300, 508 SW HYBRID 225. 

Třešničkou na dortu bude pak nejvýkonnější sériový vůz Peugeot všech dob, 508 Peugeot Sport Engineered. Tento extrémní kousek v Česku oficiálně neobjednáte, pouze individuálně u dealera. Pokud tedy chcete zažít opravdu výjimečnou jízdu, máte příležitost právě teď. Výkon vozu je omračujících 360 koní, přičemž je k dispozici i pohon všech kol.

Peugeot Emotion Day opět doplní doprovodný program a aktivity pro děti, např. výtvarný koutek nebo autodráha. Všichni návštěvníci si mohou zahrát o zajímavé ceny, jako jsou zápůjčka skútru, fotoaparát nebo autosedačka. Rezervace testovacích jízd probíhá na stránkách peugeotemotionday.cz, kde návštěvníci najdou veškeré informace včetně programu.

Zdroj: Peugeot

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008