Ani při cvičení doma nemusíme být v bezpečí. Hacknout se dá všechno, i váš rotoped

 Technologie 
23. června 2021 19:03 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ani při cvičení nejsme v bezpečí Depositphotos
Rotopedy určitých značek mají špatné zabezpečení a dají se snadno hacknout. Koho by něco takového napadlo, říkáte si. Jenomže můžete být sledování přes vaši videokameru, a to už je něco, co se jistě nelíbí nikomu.

Společnost McAfee zabývající se softwarovým zabezpečením uvedla, že hackeři mohou potenciálně špehovat domácí cyklisty tím, že je přimějí k instalaci "škodlivých aplikací maskovaných jako Netflix a Spotify“, zveřejnila společnost.

Stačí jen rotoped trochu upravit

Hackerům podle reportu stačí vložit do kol malý USB klíč, který jim následně umožní vzdálený přístup k osobním informacím sportujícího člověka. Týká se to především rotopedů značek Peloton Bike + nebo Tread, které lze takto upravit už v prodejně, anebo dokonce už při jejich výrobě.

Na rotopedu jezdí i Biden

Není to vůbec poprvé, co byl tento rotoped považován za bezpečnostní riziko. V lednu byl prezident Biden varován, aby si do Bílého domu nepřinášel své oblíbené rotopedy, protože hackeři by ho mohli během cvičení vidět a mít přístup k informacím.

Vlastní stránka společnosti Peloton týkající se zabezpečení a dodržování předpisů varuje, že "bez ohledu na to, kolik úsilí věnujeme zabezpečení systému, stále mohou existovat slabá místa.“

Nejnovější chyba zabezpečení ovlivňuje uživatele tabletů Android, jak zjistila skupina McAfee Advanced Threat Research. McAfee tvrdí, že výrobce na tento fakt upozornila už před několika měsíci.

Obavy o bezpečnost se objevily také po masivním stažení těchto rotopedů na nějaký čas z trhu poté, co 70 zákazníků nahlásilo zranění při jeho používání.

Výrobce nicméně tvrdí, že vše už napravil a svým zákazníkům aktualizoval software na jejich rotopedech. Jak se ale zdá, čím chytřejší dnešní rotopedy či běžecké pásy jsou, tím zranitelnější jsou jejich uživatelé. Dále čtěte: Toto je nejmenší implantovatelný čip na světě. Sloužit má především v medicíně.

Zdroj info:
ABC

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum