Technologický gigant pracuje na třech robotech, kteří budou sloužit v domácnostech

 Technologie 
25. ledna 2021 16:41 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Robotický pomocník v domácnosti bude brzy realitou Samsung
Umělá inteligence dělá ohromující pokroky v oblasti medicíny či vědy. Pomáhá léčit nemoci, bojovat proti globálnímu oteplování, pěstovat plodiny a poskytovat čistší a levnější energii. Brzy začne pomáhat i v domácnostech.

Soulský technologický gigant přišel s informací, že pracuje na třech robotech, kteří budou sloužit jako osobní asistent v domácnostech a budou se zabývat nejrůznějšími úkoly. Jeden z nich, pojmenovaný Bot Handy, dokonce pomůže s prádlem.

Domácí sluha

Bot Handy má jedno rameno a tři otočné body, které mu dodávají dostatečnou flexibilitu pro uchopení, přenášení a umístění předmětů dokonce tak křehkých, jako je nádobí. Má kamery, které s pomocí umělé inteligence rozpoznávají objekty a podle toho s nimi také zacházejí. Jeho schopnost detekovat materiál držených předmětů zajišťuje, že bude použita správná síla k jejich zajištění v dosahu a přenesení na místo určení. Robot dokonce bude mít schopnost třídit prádlo nebo nalít sklenku vína a přinést vám ji po náročném dni v práci.

"Bot Handy používá umělou inteligenci k porozumění předmětům, jako je sklenice nebo keramické nádobí, přičemž si všímá jejich tvaru a materiálů, aby fungoval jako váš důvěryhodný partner a sluha,“ řekl Sebastian Seung, prezident Samsung Research. "Bot Handy se může pohybovat a dělat věci, jako je prostření stolu nebo práce s potravinami.“

Parťák s emocemi

Podlouhlý design robota má dvě oči, které dokáže přivřít nebo naopak rozšířit, aby vyjádřily emoce. Pojízdná základna umožňuje bezproblémový pohyb po místnosti. Dokáže dokonce umístit předměty na horní police či do horních skříněk v kuchyni.

Bot Handy také dokáže sledovat, jak dlouhý čas trávíte u svého počítače a doporučit vám přestávku. Rovněž dokáže sledovat čas a připomenout vám, že se blíží čas vašeho pracovního videohovoru, k čemuž vám rovněž umí připravit váš počítač.

Kdy bude takový robot k dispozici na trhu, ale společnost neuvedla. Jeden ze tří těchto domácích robotů, který se bude věnovat především vysávání a úklidu, bude ale podle dostupných informací na trhu zhruba v polovině roku. Dále čtěte: Pořiďte si fotografie ze satelitu, který dělá nejostřejší fotky na světě. Mohou jej využít i běžní lidé.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod