Pozor na špatné umístění wi-fi routeru. Správně zvolené místo dokáže podstatně zrychlit připojení

 PC a Mobily 
12. května 2022 13:59 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Wi-fi router potřebuje především volnou cestu pro šíření signálu Depositphotos
Dost často se stává, že rychlost wi-fi připojení neodpovídá slibům poskytovatele. A velmi často za to poskytovatel skutečně nemůže. Na vině je taková maličkost, jako špatně umístěný router.

Výběr toho správného místa může být obtížný. Často si nemůžeme vybírat, kudy vstupuje kabel od antény do bytu nebo domu. Zkrátka někdy to jinak nejde. Přesto není od věci vědět, jak by měl být wi-fi router správně umístěný, aby připojení bylo co nejlepší.

Router nikam nezavírejte

Není to sice žádný krasavec, ale rozhodně nepatří do skříně. Přesto to často lidé dělají a je to dokonce jedna z nejčastějších chyb při umisťování routeru v domácnosti. Router byste naopak měli v případě, že je to možné, umístit co nejvíce do středu domu nebo bytu, aby připojení bylo v dostatečné kvalitě dostupné ve všech pokojích, uvádí New York Post.

Lidé také routery často umisťují k oknu, poblíž místa, kudy prochází kabel. A taky tam router zase tolik není vidět. V takovém případě je ale nutné si uvědomit, že velká část signálu pak odchází právě oknem ven.

Pozor na akvárium a televizi

Možná teď kroutíte hlavou a říkáte si, jak může routeru vadit zrovna akvárium. Pokud ale máte akvárko ve stejné místnosti jako router, rádiové vlny z routeru budou částečně blokovány, podobně jako to dělá velký nábytek. O signál sice kvůli akváriu nepřijdete, ale budete se divit, o kolik slabší bude.

Routeru vadí i různé domácí spotřebiče, například televize z vlastní anténou. A co víc, pokud máte router umístěný někde v kuchyni poblíž mikrovlnné trouby, rychle mu najděte nové místo, protože mikrovlnka skutečně dokáže velmi narušit připojení.

Samozřejmostí by pro každého mělo být neumisťovat router na radiátory. Síla signálu tím sice narušena není, ale v topné sezóně je pravděpodobné, že teplo router zničí.

Než se případně pustíte do hledání lepšího místa pro svůj wi-fi router, samozřejmě zkontrolujte sílu svého připojení. Na svém zařízení byste měli vidět, kolik čárek máte na ikoně připojení k WiFi. Pokud máte plný počet čárek a stejně je připojení pomalé, bude problém patrně se špatným umístěním routeru. Přesto si ale nejprve proveďte test rychlosti připojení.

Zdroj: New York Post, The Sun

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod