Když vás v práci nebo na home office sleduje šéf

 PC a Mobily 
07. června 2020 10:09 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Sledovací nástroje jsou u zaměstnavatelů stále oblíbenější Depositphotos
Někteří zaměstnavatelé začali sledovat produktivitu práce svých zaměstnanců. A v souvislosti s pandemií COVID-19 se tyto praktiky ještě rozšířily.

Podle mnohých údajů se razantně zvýšil zájem zaměstnavatelů o softwary umožňující sledovat produktivitu zaměstnance, ať už pracuje v kanceláři, nebo doma na home office. Možná jste mezi nimi i vy.

Sledovací nástroje jdou na dračku

Podle analýzy Google Trends dosáhla vyhledávání softwaru pro sledování zaměstnanců, i  softwaru pro měření jejich produktivity hned několika vrcholů, které zcela jistě souvisejí s pandemií COVID-19.

Jaké nástroje zaměstnavatelé ke sledování používají?

Bohužel je jich dokonce celá řada. Například Time Doctor pořizuje snímky obrazovek počítačů zaměstnanců v pravidelných intervalech. Interguard mezitím generuje zprávy kvantifikující množství času, který pracovníci stráví na daných webových stránkách a aplikacích, které jejich společnosti považují za neproduktivní.

Hubstaff sleduje stisky kláves a dokonce používá GPS, aby informoval zaměstnavatele o pohybu zaměstnanců. ActivTrak zase shromažďuje takové údaje, aby z nich následně vytvořil měřítko produktivity.

A pak je tu také jedna americká společnost, která používá umělou inteligenci na sledování a vyhodnocování produktivity zaměstnanců a tuto technologii už využívá řada velkých firem po celém světě.

Sledovací nástroje jsou u zaměstnavatelů stále oblíbenější

A to zní skutečně děsivě. Představte si, že tento software běží na pozadí po celý pracovní den zaměstnance. S algoritmem systém může vyhodnocovat i rozdíly mezi pracovníky. Nebo například zaměstnanci v marketingu přijmou telefonní hovor, a software zjistí, zda se stanou produktivnějšími, než kdyby místo telefonátu přišel e-mail. A software také samozřejmě sleduje, jak dlouho jim vše trvá.

Není to hezká budoucnost. Velký bratr by nás v takovém případě sledoval prakticky nepřetržitě. Otázkou je, zda zaměstnanci budou vůbec ochotní v takových firmách pracovat. Dále čtěte: Počítače budou menší, rychlejší a silnější. Díky nové technologii digitálního ukládání dat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47